Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Duizenden Indiërs slachtoffer van nepvaccins

Wijnand Meeus

In India wordt onderzocht of enkele duizenden Indiërs het slachtoffer zijn geworden van fraude met vaccins. Oplichters zouden in de stad Mumbai mensen hebben ingespoten met zout water in plaats van een coronavaccin. In totaal werden al veertien verdachten gearresteerd die de ‘vaccins’ aan prijzen tot 14 euro hebben verkocht.

Meer dan 2.600 Indiërs kwamen een vaccin van AstraZeneca ophalen in verschillende private vaccinatiecentra. De bal kwam aan het rollen toen verschillende mensen achterdochtig werden toen gezondheidsdiensten hun vaccinatie maar niet registreerden. Daarnaast herkenden de ziekenhuizen waar de oplichters zogezegd werkten de namen van de ‘hulpverleners’ op de vaccinatiecertificaten niet. Verder onderzoek moet nu uitwijzen of er ook nog meer mensen slachtoffer zouden zijn van de medische fraude.

Het is niet de eerste keer dat mensen in India massaal slachtoffer werden van fraude in verband met het coronavirus. Zo werden voorheen al coronapatiënten opgelicht met nepmedicijnen en nepzuurstof. Daarnaast is er momenteel al een ander onderzoek naar nepvaccinaties aan de gang in de Indiase deelstaat West-Bengalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Duizenden Indiërs slachtoffer van nepvaccins”

  1. Alsof onze vaccins niet nep zijn. Wanneer je in ons land opgenomen wordt in een ziekenhuis of revalidatiecentrum, moet je, ondanks vaccinatie, nog altijd PCR tests ondergaan. Dat doet heel wat vermoeden over de ondoeltreffendheid van onze vaccins. Of wil men de angstmachine draaiende houden, zodat er ook veel PCR tests worden verkocht?

Plaats een reactie

Delen