(Shutterstock)

(Shutterstock)

Cultuuroorlog

Engelse school haalt twitteraccount offline na hatelijke reacties op kinderen die voetbalteam supporteren

Sonja Dahlmans

De Engelse basisschool Flakefleet Primary heeft noodgedwongen zijn twitteraccount offline gehaald. De school kreeg een stortvloed aan hatelijke reacties na het delen van een filmpje met enthousiaste kinderen die het Engelse voetbalteam aanmoedigden.

In de video houden de kinderen de Engelse vlag vast en roepen ze aanmoedigende kreten voor het Engelse team dat de halve finales van het EK-voetbal heeft bereikt. Sommige kinderen hebben de Engelse vlag op hun gezicht geverfd. Dit leverde reacties op als: “een zee van vechtlustige, witte gezichten” en “zeer ontmoedigend, wat betekent dit? Arme kinderen zijn nu reeds gebrainwasht”. Een andere Twittergebruiker schreef “een zee van witte gezichten te zien die krankzinnigheid schreeuwden en dit zeer droevig te vinden“. Zij noemde de kinderen ook ‘flagshaggers’, een term die gebruikt wordt om te suggereren dat Engelse patriotten geslachtsgemeenschap hebben met de nationale vlag. ook werden de basisschool leerlingen voor hooligans uitgemaakt.

Het filmpje is te zien op YouTube en laat een schoolklas kinderen zien die met vlaggetjes zwaaien en ‘na, na, na’ zingen. Ook enkele leraars doen mee. Een jolig bedoelde video die door de woke-brigade niet werd getolereerd. Kennelijk was het grootste probleem voor de storm aan negatieve reacties het feit dat een Engelse schoolklas met blanke kinderen het eigen nationale voetbalelftal enthousiast aanmoedigde. Inmiddels is het account van de school weer hersteld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

3 gedachten over “Engelse school haalt twitteraccount offline na hatelijke reacties op kinderen die voetbalteam supporteren”

Plaats een reactie

Delen