Erika Vlieghe. Foto Photonews.

Erika Vlieghe. Foto Photonews.

Uncategorized

Erika Vlieghe wil quarantaine op hotel verplichten voor reizigers: “Op kosten van de reiziger”

/

Erika Vlieghe van de GEMS, de expertengroep die de overheid adviseert met betrekking tot de coronacrisis, vindt dat ons land niet streng genoeg is voor reizigers. Zo wordt er niet gecontroleerd op de plicht om in quarantaine te gaan, wat Vlieghe zou aanpakken door reizigers gecontroleerd in quarantaine te laten gaan op hotel. “Op kosten van de reiziger.”

“Er zijn heel wat dingen die tijdens deze pandemie beter hadden gekund. De testing en de contacttracing. Het kort op de bal spelen bij clusters. Maar heel zeker ook het reisbeleid”, zo doet Vlieghe haar beklag in een interview met De Morgen.

Vlieghe vindt dat er veel strenger gecontroleerd moet worden op wie ons land binnenkomt, én op het naleven van de quarantaine. “We hebben vandaag, na anderhalf jaar in deze crisis, nog steeds geen flauw idee wie het land binnenkomt en buitengaat. Dat hou je toch niet voor mogelijk?”

De voorzitster van de GEMS zou het, indien ze zelf in de politiek zat, dan ook anders aanpakken. Zij pleit voor het verplichten van quarantaine op hotel. “Het zou een flink verschil maken wanneer je iedereen die binnen- of buitengaat tot quarantaine op hotel verplicht, op kosten van de reiziger.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Erika Vlieghe wil quarantaine op hotel verplichten voor reizigers: “Op kosten van de reiziger””

  1. Hoe zou mevrouw Vlieghe (die ik “miss paniek” noem) dat oplossen met de gelukzoekers die hier met bosjes aankomen???
    Net zoals haar collega MVR vertoont zij veel, en hevige dictatoriale trekjes.
    Spaar ons van dergelijke creaturen in de politiek, het is al erg genoeg zo.

  2. Wanneer gaat u afstand nemen van de bedrieglijke PCR testen?
    Wanneer gaat de overheid (ook de Vlaamse) openheid geven over wie de experten (?? ?? ?? ) zijn en wat hun belangenvermenging is?

  3. Ik denk dat mevrouw vlieghe dringend een man nodig heeft–heel die ramatam kost ons handen vol geld (dat we Niet hebben) laat iedereen Thuis met controle in caraentaine gaan!

  4. Ooooooooooooooooooooooo.
    Dat mag niet. Da’s taboe. Dat is het voorbeeld van China volgen. Absoluuuut not-done.
    “Saying “Benchmark China” in the West is like swearing in the Chapel.”

Plaats een reactie

Delen