Theo Francken (Photonews)

Theo Francken (Photonews)

Uncategorized

Francken over Molenbeekse vaccinatiecijfers: “Stoppen met waarheid te verbloemen”

Pieter Van Berkel

Op zijn blog reageert N-VA-Kamerlid Theo Francken op de erbarmelijke vaccinatiegraad in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. “Laten we stoppen met de waarheid te verbloemen, het is in hoofdzaak de combinatie van religieuze en viriliteitsargumenten die de vaccinatiegraad zo laag houdt”, klinkt het.

De vaccinatiecampagne Brussel hinkt danig achterop in vergelijking met de rest van het land. In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is slechts 36 procent gevaccineerd, zo blijkt uit cijfers van Sciensano waarover Het Laatste Nieuws gisteren berichtte. In dezelfde krant wordt er tegelijkertijd op gewezen dat Brussel goed is voor bijna de helft van de covid-patiënten die momenteel op intensieve zorg liggen.

“Stoppen met waarheid te verbloemen”

“Mocht eender welke gemeente in Vlaanderen dergelijke beschamende vaccinatiecijfers voorleggen, het progressieve dagblad De Morgen en de rest van de Frank Vandenbroucke-fanclub zouden een onmiddellijke lokale lockdown alsook het ontslag van de burgemeester eisen”, schrijft Francken op zijn blog. “Nu komen ze niet verder dan ‘we gaan een informatiecampagne starten’ want ‘de mensen hebben het niet goed begrepen’.”

Het Kamerlid roept op om te “stoppen met de waarheid te verbloemen”. “Het is in hoofdzaak de combinatie van religieuze en viriliteitsargumenten die de vaccinatiegraad zo laag houdt”, klinkt het. “‘Ik laat me niet vaccineren want dan kan ik geen kinderen meer krijgen/maken’ is zowat het hoofdargument waarom men bijvoorbeeld in subsaharaans Afrika de vaccins aan de straatstenen niet verkocht of beter, niet uitgedeeld krijgt. Bij de subsaharaanse diaspora hier is dat bijgevolg niet anders.”

“Ook de Islam werkt op sommige plaatsen meer tegen dan mee”, aldus Francken. “In plaats van de problemen te benoemen kijken de Brusselse paarsgroene bestuurders liever weg uit schrik voor electorale schade of om weggezet te worden als racist of islamofoob. De kernbom in elke maatschappelijke discussie.”

“Het zou meer dan oneerlijk zijn ten aanzien van de miljoenen gevaccineerden, onze jeugd en de sectoren die nu al anderhalf jaar op het tandvlees zitten, om dit probleem niet grondig aan te pakken”, besluit Francken. “Zet het voor mijn part helemaal bovenaan de agenda van het volgende Overlegcomité en kom met een geloofwaardig actieplan voor de maatschappelijke bom barst. Haal de mosterd bij de grote multiculturele steden waar er wél goede resultaten worden geboekt, maar schuw ook de harde maatregelen niet langer. Iedereen heeft het intussen wat gehad met al die coronamaatregelen. Time is up.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “Francken over Molenbeekse vaccinatiecijfers: “Stoppen met waarheid te verbloemen””

  1. De overheid is er om de hele bevolking te beschermen.
    Als de overheid uit angst de ogen sluit en de feitelijke waarheid omtrent een deel van de bevolking negeert
    dan speelt ze volop in de kaart van hen die ze vreest.
    Dat is een blijk van onverantwoordelijkheid en onkunde.
    Andere en betere bestuurders a.u.b. !

  2. Natuurlijk! Met eigen oren gehoord op een Brussels terras: “Ik laat me niet vaccineren, ik moet dat westers vergif niet in mijn lijf hebben. Indien Allah wil dat ik ziek word, dan zal ik ziek worden. En indien Allah wil ik dat ik sterf, dan zal ik sterven.” Daar is niets tegen in te brengen, toch?

  3. Zoiets durven zeggen in Vlaanderen is steevast in het cordon door de traditionele partijen, inclusief NVA. Wat wil Theo nu bereiken? Dat Vlaanderen niet meer mee hoeft te delen in de verstrengde maatregelen van het komende overlegcomité of probeert hij gewoonweg stemmen bij het VB weg te nemen? Zeg dat aan uw minister president en dat hij “zwakke Jan” het lef eens heeft dit op het overlegcomité uit te brengen, maar het zal wel weer niets worden.

  4. Wat je niet leest in deze cijfers is dat een groot deel van de Brusselse Covid-patiënten naar andere ziekenhuizen worden overgebracht. Tijdens de Ramadan en de weken na het suikerfeest waren +/- 60% van de patienten op de Covid afdeling ASZ Aalst Moslims,waarvan een belangrijk deel uit het Brussels kwam.

Plaats een reactie

Delen