Frankrijk verplicht coronapas in cafés, restaurants, winkels ziekenhuizen en transport

De Franse president Emmanuel Macron. Bron: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Uncategorized

Frankrijk verplicht coronapas in cafés, restaurants, winkels ziekenhuizen en transport

Kristof Luypaert

Het gebruik van de coronapas neemt toe in Frankrijk. Vanaf augustus wordt die ook nodig om op café of restaurant te gaan of om de trein of het vliegtuig te gebruiken. Dat heeft president Emmanuel Macron maandag aangekondigd. De maatregel komt er om de mensen aan te moedigen om zich te laten vaccineren.

“De coronapas zal noodzakelijk zijn in restaurants, cafés en winkelcentra, maar ook in ziekenhuizen en rusthuizen en in vliegtuigen, treinen en langeafstandsbussen. Enkel de mensen die gevaccineerd zijn of die een negatieve test afleggen krijgen nog toegang“, zei Macron. 

Vanaf 21 juli is de pas bovendien verplicht voor culturele evenementen en vrijetijdsactiviteiten met meer dan 50 personen. De verplichting geldt voor alle Fransen vanaf 12 jaar.

“In functie van de evaluatie van de situatie, gaan we ons de vraag stellen of de pas nog uitgebreid moet worden naar andere activeiten”, aldus de president nog.  Niet-gevaccineerde reizigers uit risicolanden die arriveren in Frankrijk moeten vanaf deze week ook verplicht in quarantaine bij aankomst in het land.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

13 gedachten over “Frankrijk verplicht coronapas in cafés, restaurants, winkels ziekenhuizen en transport”

  1. En hier in ons Vlaanderenland zitten ze bijna aan de 80% van de volwassenen. Of beweren ze toch… Een indicatie van hoe de politiek de media in de zak zitten heeft?

  2. Een “verschrikkelijke” ziekte met een sterftecijfer van 0,15 procent, waarvoor je moet getest worden met een pcr test die uitermate dubieuze resultaten geeft om te weten of je “besmet” bent, en een experimentele genetische behandeling waarvan niemand weet wat de gevolgen zijn op middel en lange termijn en waar niemand enige verantwoordelijkheid dient te nemen…..
    Dit willen overheden gaan verplichten. Zijn er nog mensen met gezond verstand overgebleven?

  3. En bij mij komt die rommel er niet in, ik blijf wel lekker thuis. Iedereen moest thuisblijven, laat de horeca en het toerisme maar kreperen. Hoog tijd voor een revolutie!

  4. Een RT-PCR test die totaal waardeloos is om acute besmettingen te kunnen vaststellen. Een WHO die toegeeft dat volledig gevacineerden anderen (volledig gevaccineerd of niet) kunnen besmetten. Hem ontbreekt nog enkel een variant op de Jodenster om te kunnen aanduiden wie al als slaaf van de overheid kan erkend worden.
    De maatregelen van Macron hebben HELEMAAL niks te maken met de plandemie, maar zijn er enkel op bedoeld om de vrijheden af te nemen(zoals gepland was).

  5. Ongelofelijk dat de overgrote meerderheid van de wereldbevolking hiervrijwillig in meegaat.
    Ik heb nu wel begrepen dat we niet op een grote bewustwording moeten rekenen.
    Voor mij tijd om een nieuwe hobby thuis te beginnen ipv te reizen, op restaurant te gaan enz. enz.

Plaats een reactie

Delen