Drie minderjarigen opgepakt na dodelijke steekpartij in Den Haag

Foto: Shutterstock

Uncategorized

Geweldsincident in Den Haag: twee gewonden

Ruben Notteboom

Enkele dagen na het bloederige schietincident in Amsterdam waarbij Peter R. de Vries werd neergeschoten, wordt Nederland opnieuw opgeschrikt door geweld, deze keer in Den Haag. Twee mensen zijn gewond geraakt. In een Blauwe Renault Twingo die in de directe omgeving geparkeerd staat, werd een lichaam teruggevonden. De politie vermoedt dat het om de verdachte gaat.

De feiten speelden zich af rond 11.45 in Den Haag. Zes ambulances en twee traumahelikopters kwamen ter plaatse. De schietpartij vond plaats nabij een ggz-instelling. Twee slachtoffers werden weggebracht door de hulpdiensten. Waarschijnlijk betreft het medewerkers van de instelling.

“Ernstig geweldsincident” in Den Haag

De  politie kan nog niet bevestigen of er effectief werd geschoten. Men spreekt momenteel over een “ernstig geweldsincident”. De politie trof een blauwe Renault aan op de Haveltestraat, vlakbij de Leggelostraat waar het incident plaatsvond. In die auto trof men een lijk aan. De politie onderzoekt of het om de dader gaat.

De psychiatrische instelling, Parnassia, reageert geschokt. Volgens de personeelsleden werden er schoten gehoord, waardoor men zich verstopte. Een psychologe zou naar verluidt met haar dochter gesproken hebben tijdens het incident. “Er is geschoten. Ik ben me nu aan het verstoppen,” zou ze gezegd hebben tegen haar kind.

Getuigen spreken over schietincident

Een ooggetuige beweert dat de dader naar buiten is gelopen en iemand neergeschoten heeft. De politie kan nog niet bevestigen of de schutter buiten iemand geraakt heeft. Jan van Zanen, de burgemeester van Den Haag, reageert aan AD.

“Er heeft zich rond het middaguur een ernstig geweldsincident voorgedaan in de Leggelostraat”, zegt de Haagse burgemeester Jan van Zanen vanmiddag in een reactie. “De omgeving is afgezet. De politie doet op dit moment onderzoek. Voor zover nu bekend, zijn er bij het incident twee mensen gewond geraakt en is één overleden persoon aangetroffen van wie wordt onderzocht of dit de verdachte is. Ook voor omstanders van dit incident is de impact en de schok groot. Daarvoor komt hulp beschikbaar. Ik leef mee met de getroffenen en hun naasten en geliefden die zich nu grote zorgen maken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen