Brugge. Foto Shutterstock.

Brugge. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Grote klopjacht op 4 inbrekers in Brugge

Ruben Notteboom

In Koolkerke bij Brugge werd donderdagvoormiddag een grote klopjacht gehouden op enkele inbrekers. Volgens de politie zouden vier inbrekers op heterdaad betrapt zijn. De politie kon twee van hen onmiddellijk arresteren, maar twee anderen wisten te ontkomen. De twee criminelen werden ondertussen gevonden. Dat bevestigt de woordvoerster van de lokale politie Lien Depoorter aan BELGA.

De feiten speelden zich af op donderdag. De politie kreeg een melding van een inbraak die aan de gang was in Koolkerke. Vier personen probeerden een huis binnen te raken via de achterdeur en het raam. Een overbuur merkte de inbraak op en verwittigde de ordediensten.

Klopjacht in Brugge zonder succes

De politie kwam onmiddellijk ter plaatse en kon twee verdachten aanhouden. Twee anderen zetten het op een lopen. De omgeving werd onmiddellijk uitgekamd en alle omliggende maïsvelden werden gecontroleerd.

De lokale politie kreeg hulp van de federale ordediensten. Er werd zelfs een helikopter ingezet. De twee gevluchte criminelen wisten eerst te ontkomen, maar werden uiteindelijk gevat. Er zou een wagen betrokken zijn geweest met een Frans nummerplaat, waardoor het vermoedelijk om Franse inbrekers gaat.

Vermoedelijk gaat het om Franse criminelen

Het duo dat de politie ter plaatse wist aan te houden, zit momenteel vast en moet nog verhoord worden. Er werd geen buit gemaakt tijdens de inbraakpoging, maar het huis is wel beschadigd. De eigenaars van het huis zijn momenteel op reis.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Grote klopjacht op 4 inbrekers in Brugge”

Plaats een reactie

Delen