Hongaarse minister waarschuwt voor dreigende wereldoorlog

Hongaarse minister waarschuwt voor dreigende wereldoorlog

Cultuuroorlog

Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken: “Lobbynetwerk zit achter de aanval op de Hongaarse kinderbeschermingswet”

Niels Geerinck

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken en Handel Péter Szijjártó liet zich uiterst kritisch uit over de houding van de EU. Hongarije ligt al geruime tijd onder vuur omwille van de “kinderbeschermingswet“. Volgens Szijjártó zit er een groot internationaal lobbynetwerk achter de steeds voortdurende aanval op het land en de wet.

De minister was te gast bij de Hongaarse radiozender “Kossuth Rádió”. Daar richtte hij zich meteen tot de Europese Commissie en liet hij zich uit over de huidige gang van zaken. De Commissie voert onder leiding van voorzitster Ursula von der Leyen en tal van LGBTQ-belangenorganisaties de druk op Hongarije op. Volgens Szijjártó ligt één probleem aan de basis van de houding en aanval die von der Leyen inzet:

“De Europese Commissie heeft in principe één groot probleem met de wet: dat LGBTQ-activisten vanaf nu niet meer naar scholen en kleuterscholen kunnen gaan om de hoofden van Hongaarse kinderen naar hun zin te vullen”,  zo sprak hij. “Ze kunnen de kinderen niet meer uitleggen wat voor soort propaganda gericht is op het populariseren van geslachtsverandering of homoseksualiteit,” zo sloot hij af.

Liberale mainstream kaapt het debat

Daarnaast vindt Szijjártó dat de bandbreedte van het debat te nauw is geworden. Hij verwijt de EU slechts “één vorm” van democratie te kennen. “De liberale mainstream begrijpt de democratie pas als “alles gaat zoals ze het willen”. Het is de afgelopen jaren duidelijk geworden dat er geen echte democraten zijn. Een democraat accepteert dat als iemand een andere mening heeft.”, aldus de minister.

Szijjártó klaagt de “absolute hegemonie van mening” aan die in de Europese instellingen heerst. Hij veroordeelde de verkettering van iedereen die de “mainstream liberale mening” niet delen sterk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

2 gedachten over “Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken: “Lobbynetwerk zit achter de aanval op de Hongaarse kinderbeschermingswet””

  1. De totaal verrotte en corrupte EU, is te afhankelijk van de lobbyisten… Daarmee dat Belgische politiekers steevast een mooi postje kunnen meegraaien, wegens bewezen diensten in Belziek. De Croo van hetzelfde, uitverkoop van Vlaanderen zodat hij in Europa kan gaan rentenieren!!!

Plaats een reactie

Delen