De Hongaarse Minister van Justitie Judit Varga - Afbeelding: Shutterstock

Judit Varga (foto: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Hongaarse Minister van Justitie: “LGBTQ-lobby is belangrijker voor EC dan bescherming van minderheden of bestrijding van antisemitisme”

Niels Geerinck

De Hongaarse minister van justitie Judit Varga haalt hard uit naar de Europese Commissie (EC). De Commissievoorzitster Ursula von der Leyen staat momenteel op gespannen voet met Hongarije en de Hongaarse regering omtrent de zogenaamde “holebiwetten“.

De Commissie liet een rapport opstellen over de rechtsstaat in Hongarije. Von der Leyen gaf ook aan juridische stappen te ondernemen tegen Hongarije. Daarin krijgt ze steun van tal van NGO’s en belangenorganisaties.

Judit Varga bekritiseert de EC omwille van de houding die ze aannemen tegenover Hongarije en de nieuwe wetten. Volgens de minister is “de naleving van de LGBTQ-lobby” belangrijker voor de Commissie dan de bescherming van nationale minderheden of de strijd tegen antisemitisme.

Varga beschuldigt de EC ervan om het rapport omtrent de rechtsstaat in Hongarije te veel vanuit een bevooroordeelde hoek te hebben geschreven. Volgens de minister staat het rapport bol van “politiek gemotiveerde uitgangspunten” en door de “vooroordelen en onstabiele methodologische basis” is het rapport onmogelijk objectief te noemen, aldus Varga.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Hongaarse Minister van Justitie: “LGBTQ-lobby is belangrijker voor EC dan bescherming van minderheden of bestrijding van antisemitisme””

Plaats een reactie

Delen