Ihsane Haouach (YouTube)

Ihsane Haouach (YouTube)

Binnenland politiek

Ihsane Haouach neemt ontslag

Pieter Van Berkel

Ihsane Haouach, regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, heeft vrijdagavond haar ontslag aangekondigd. Ze is naar eigen zeggen het slachtoffer van “onophoudelijke persoonlijke aanvallen” en cyberpesterijen.

“Sinds mijn benoeming ben ik het onderwerp geweest van gewelddadige persoonlijke aanvallen die alleen maar zijn toegenomen”, schreef Haouach in een brief aan staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo). “Ongeacht mijn benoeming is het debat over neutraliteit legitiem, maar het kan niet worden gevoerd met de bedoeling schade toe te brengen.”

“Uit zulke daden kan geen constructief debat voortkomen. Deze context van wantrouwen en geweld tegen mij maakt het onmogelijk om mijn functie efficiënt uit te oefenen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

24 gedachten over “Ihsane Haouach neemt ontslag”

  1. He he…ze heeft het begrepen dat ze ongewensd is . Of laat ik het anders zeggen:
    dat vasthouden aan het hoofddoek dat ze perse wil dragen, ook in een officiële
    functie, heeft haar de das omgedaan. Verder vind ik wel dat die haatzaaierij tegen haar en
    bedreigingen eigenlijk niet kunnen. “maar ja, social media nietwaar!”.
    Benieuwd hoe de regering nu een andere commisaris gaat vinden….

  2. Wel madammeke, Ecolo heeft je aangesteld om te provoceren en de andere Vivaldiërs (-MR) hebben laten begaan. Je vond het ook nodig om met wat uitdagende uitspraken olie op het vuur te gieten; je oogst wat je zaait. Het schijnt dat je behoorlijk Bach kunt spelen, misschien je beter daarmee bezig houden. Het Ave Maria is een prachtstuk en kan volgens mij gerust gespeeld worden met hoofddoek Staat en godsdienst echter moeten gescheiden blijven.

  3. En weer is de moslima het slachtoffer… als ze tijdens haar werk haar hoofddoek laat en nooit had gezegd dat moslims meer druk moeten zetten. (Islamisering) dan had ze haar mooi betaalde job kunnen houden! Is het zo moeilijk om je aan te passen dat je zo een topjob verspeelt voor een doek. Dat ook nog eens het symbool voor onderdrukking is. Kruip maar in je slachtoffer rol die je zelf hebt gemaakt.

  4. Ihsane Haouach heeft haar mondje voorbijgepraat. In haar onnozelheid heeft ze verklapt wat de moslimextremisten met ons voorhebben. Geen scheiding van Kerk en staat meer. De ‘democratie’ mag natuurlijk blijven. Net zoals in Iran, daar zijn ook verkiezingen. In tegenstelling tot Iran zullen hier niet de ayatollahs bepalen wie verkozen mag worden. Wel de imams.

  5. Nu pas ? Beter laat dan nooit ! Ze is voor dat ambt zeker niet waardig genoeg wegens volkomen gebrek aan “neutraliteit” in onze Lekenstaat ! Bouchez heeft ter zake overschot van gelijk

  6. Staatsveiligheid “ontdekte” haar connectie met de moslimbroederschap. Dàt deed haar de das (hoofddoek) om! Nochtans hadden mensen met kennis van zake dit al veel vroeger gemeld.

Plaats een reactie

Delen