Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V)

Uncategorized

Campagne van Mahdi tegen fake news over regularisaties, Francken: “Chaotische crisisaanpak zorgt zelf voor geruchten”

Wannes Neukermans

Nadat de hongerstaking van vorige week eindigde, ontstond er op sociale media veel commotie. Verschillende politici en andere mensen waren er van overtuigd dat de sans-papiers een collectieve regularisatie beloofd zou zijn. Volgens staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi (CD&V) is dit echter niet waar. Daarom lanceert hij een informatiecampagne om “fake news” hierover tegen te gaan.

“Fake news doet snel de ronde, zeker als mensen daar valse hoop uit putten. Het is daarom belangrijk om een snelle en duidelijke boodschap te brengen dat het regularisatiebeleid niet zal wijzigen”, aldus Mahdi, die hiermee dus benadrukt dat er geen collectieve regularisatie komt. De campagne van Mahdi loopt via de facebookpagina van de FOD Binnenlandse Zaken.

Op sociale media zijn er ook mensen die oproepen om naar de neutrale zone te trekken om actie te voeren. Die neutrale zone werd ingericht om de sans-papiers op te vangen na hun hongerstaking, om daar de papieren voor hun eventuele regularisatie te kunnen overlopen. Vorige vrijdag werd deze zone gesloten voor het algemeen publiek.

Chaos zorgt voor geruchten

Voormalig staatssecretaris voor Asiel & Migratie Theo Francken (N-VA) vindt echter dat de schuld van deze misinformatie bij Mahdi zelf ligt. “De chaotische crisisaanpak van Mahdi zorgt zelf voor deze geruchten. Vooreerst liet hij het zo ver komen dat er een regeringscrisis nodig was om het dossier te deblokkeren. Daarnaast opende hij een neutrale zone waar elke illegaal in België op gesprek kon met een ambtenaar van Dienst Vreemdelingenzaken om zijn of haar dossier persoonlijk te bespreken. Omdat dit een immens aanzuigeffect creëerde en tot chaos leidde moest hij de neutrale zone in allerijl terug sluiten en nu trekt hij de dossiers van de hongerstakers voor. Wat had hij dan verwacht misschien?” Francken vindt het van zwakheid getuigen dat Mahdi “nu naar anderen wijst om zijn eigen verantwoordelijkheid te ontlopen”.

“Los van deze zelfveroorzaakte chaos wens ik hem succes met zijn ontradingscampagnes”, besluit het N-VA Kamerlid. “Hij kan er onmiddellijk ook een starten in Afghanistan nu de Taliban terug oprukt en de asielinstroom in België fors stijgt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Campagne van Mahdi tegen fake news over regularisaties, Francken: “Chaotische crisisaanpak zorgt zelf voor geruchten””

  1. Al van bij het begin wisten we dat dit zo ging aflopen. Mahdi zal die hongerstakers in alle stilte individueel regulariseren. Zowel Ecolo als Groen hebben in deze ook een grote verantwoordelijkheid.

  2. Als SM de hongerstakers voortrekt, is er zowiezo al een zaak van discriminatie t.o.v. de niet hongerstakende illegalen. Dat zal weeral geweldig worden, misschien staat de regularisatie ronde 3 al in de sterren geschreven.

Plaats een reactie

Delen