Italianen protesteren tegen verstrenging coronamaatregelen

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Italianen protesteren tegen verstrenging coronamaatregelen

Anton Schelfaut

In verschillende Italiaanse steden zijn vandaag duizenden mensen op straat gekomen om te protesteren tegen de verstrenging van de coronamaatregelen. Dat melden lokale media. Vanaf 6 augustus moet men in Italië een coronapas voorleggen om toegang te krijgen tot bars en restaurants.

In Rome protesteerden ongeveer 3.000 Italianen tegen de zogenaamde groene pas, het Europese digitale coronacertificaat. Ook in Milaan, Turijn en Napels vonden betogingen plaats.

De Italiaanse regering onder leiding van premier Mario Draghi heeft eerder deze week strengere regels voor de toegang tot binnenactiviteiten ingevoerd. Daarmee hoopt men de stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen. Vanaf 6 augustus moeten mensen kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn, maximaal 48 uur eerder een negatieve test hebben afgelegd of hersteld zijn van Covid om toegang te krijgen tot de binnenruimte van bars en restaurants, musea, fitnesscentra en zwembaden.

Sinds de aankondiging van de regering melden beduidend meer mensen zich aan voor vaccinatie. Dat laat een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid weten. Vooralsnog is 54,9 procent van de bevolking ouder dan 12 jaar volledig gevaccineerd.

Toeristen uit andere EU-lidstaten kunnen het Europese certificaat gebruiken. Het certificaat zal reeds veertien dagen na de eerste prik geldig zijn. Maar als Italianen niet opdagen voor de tweede prik, wordt hun pas ongeldig.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Italianen protesteren tegen verstrenging coronamaatregelen”

  1. In Frankrijk is Macron er mee begonnen, Italië volgt. Volgende land?
    Vlug zal blijken dat dit voor gans de EU de norm zal worden.
    Het stopt echt niet met deze “pandemie” waanzin.
    Een scenario van een Hollywood F movie verbleekt er tegen.

Plaats een reactie

Delen