Paul Magnette (Photonews)

Paul Magnette (Photonews)

Uncategorized

Magnette: “Er is geen regeringscrisis”

Pieter Van Berkel

Hoewel de PS gisteren ermee dreigde om de regering-De Croo te laten vallen bij het overlijden van een van de hongerstakende migranten, is er volgens PS-voorzitter Paul Magnette geen sprake van een regeringscrisis.

“Ik denk niet dat de regering in crisis verkeert”, zegt Magnette op La Première. Hij benadrukt ook dat zijn partij niet voor een collectieve regularisatie pleit. “We vragen om met alle mogelijke legale middelen te werken. Wij vragen niet om een massale regularisatie”, zegt de PS-voorzitter.

Ook Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet, die maandag ook met het vertrek van zijn partij uit de regering dreigde, nam dinsdagmorgen gas terug. “Wij kunnen ons geen nieuwe crisis veroorloven. Een en ander is aan de premier meegedeeld en had zo moeten blijven”, aldus Nollet. Ecolo is niet opgezet met het feit dat de PS haar dreigement gisteren publiek maakte.

Het is nog maar de vraag of de hongerstakers, aangejaagd door het nieuws van maandag, nog tot bemiddeling bereid zijn. De eerste reacties van de hongerstakende migranten op de ‘speciaal gezant’ die door Mahdi werd aangesteld zijn immers niet positief, liet Dokters van de Wereld maandag weten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Magnette: “Er is geen regeringscrisis””

  1. We hadden PS-ministers, die staakten, vroeger ; BHV ; een communautaire atoombom als Wallo niet de exportvergunning kreeg voor wapens ; njet voor een handelsverdrag met Canada ; Onkelincx dreigde ooit alle postbodes de dag voor hun pensionering te benoemen tot ambtenaar en de SZ te plunderen ;….. met deze partij gaat BDW een herenakkoord sluiten . VB wordt uitgesloten ( ondanks veel uitgestoken handen) door NVA omdat er hier en daar een ranzig persoon lid is. Veel succes .

  2. “Er is geen regeringscrisis”. (dixit Paul Magnette)
    Dat kan kloppen er is immers ook geen regering.
    Dit is een staatsgreep regering van losers die er niets, maar dan ook niets van bakt.
    Het gedrocht hangt met haken en ogen aan elkaar.

Plaats een reactie

Delen