Grote markt van Mechelen. Foto Shutterstock.

Grote markt van Mechelen. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Man die vriendin mishandelt krijgt 18 maanden cel van rechtbank Mechelen

Ruben Notteboom

Een 39-jarige man moest voor de rechtbank van Mechelen verschijnen omdat hij zijn vriendin regelmatig sloeg. Hij had al een huisverbod gekregen, maar negeerde dit volledig. Deze keer krijgt hij 18 maanden cel en een boete van 800 euro voor partnergeweld.

De man, afkomstig uit Willebroek, sloeg zijn vriendin zeker twee keer heel hard in april. De politie moest ter plaatse komen voor huiselijk geweld. Het slachtoffer vertelde de politie dat ze op haar kin geslagen was en hij haar hoofd tegen de muur geramd had. Het slachtoffer was zwanger toen de feiten zich afspeelden. Een dag eerder werd ze ook in haar buik geslagen.

Vrouw werd in het ziekenhuis geslagen

De man kreeg voor die feiten een huisverbod opgelegd. Hij negeerde dit echter en eind mei benaderde hij opnieuw het slachtoffer. Hij takelde haar ernstig toe en ze moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Ze werd 14 dagen arbeidsongeschikt verklaard. Het ziekenhuis contacteerde de politie en opnieuw legde ze een verklaring af.

De procureur verwijt de dader dat hij geen enkele vorm van verantwoordelijkheidsgevoel heeft. Volgens de man zijn alle problemen binnen het gezin de schuld van de vrouw zelf en het autistische zoontje. Daarnaast heeft de man al 12 veroordelingen op zijn strafblad staan. Het parket vindt hem een “agressief persoon met nul respect voor zijn partner.”

Rechtbank Mechelen weigerde verzoek probatie-uitstel

De man vroeg probatie-uitstel en beweerde dat hij aan zichzelf wilde werken. De rechter geloofde hem echter niet en veroordeelde hem tot 18 maanden cel. Daarnaast moet hij een boete betalen van 800 euro.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Man die vriendin mishandelt krijgt 18 maanden cel van rechtbank Mechelen”

Plaats een reactie

Delen