De Maria Immaculata Kerk (Wikimedia)

De Maria Immaculata Kerk (Wikimedia)

Uncategorized

Man gearresteerd voor mishandeling van zes monniken in Wenen

Sonja Dahlmans

In de Oostenrijkse hoofdstad is een man gearresteerd voor een aanval op zes monniken, kort na Kerst in 2018. De arrestant is een dakloze Kroaat. De man wordt gewapende beroving, vrijheidsberoving en verboden wapenbezit ten laste gelegd.

Vlak na Kerst in 2018 werd de Maria Immaculata Kerk in de wijk Strebersdorf overvallen. De ene na de andere monnik werd overmeesterd en de dader bond zes broeders vast en snoerde ze de mond. Hij mishandelde daarna de monniken vier uur lang met een ijzeren staaf. Vijf broeders werden ernstig verwond, een zesde vocht maanden lang voor zijn leven. De overvaller had een vuurwapen, een SIG Sauer 9 mm, bij zich. Het wapen werd later teruggevonden vlakbij een nabijgelegen rooms-katholieke school. Er werd geld, een camera en een ipad meegenomen.

Er is een arrestant nu opgepakt, van een mogelijk tweede overvaller ontbreekt nog elk spoor. De arrestant heeft bekend en volledige medewerking aan het onderzoek toegezegd. Ook zegt hij zeer religieus te zijn, maar een hekel aan de kerk te hebben en slachtoffers van de kerk te hebben willen wreken door zijn daden. Hij zou mogelijk vijftien jaar gevangenisstraf kunnen krijgen. Wanneer de zaak uiteindelijk voor de rechter komt, is vooralsnog niet bekend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen