Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Uncategorized

Marc Van Ranst mengt zich in debat over aparte zwemuren voor vrouwen: “Ophef onnodig”

/

Viroloog Marc Van Ranst begrijpt de controverse rond het nieuwe Brusselse zwembad Flow niet, waar aparte zwemuren voor vrouwen worden georganiseerd en de boerkini wordt toegelaten. Verschillende politici uitten daarop kritiek, maar Van Ranst vindt de ophef “onnodig”.

Vorige week opende het Brusselse openluchtzwembad Flow officieel de deuren, maar al snel kwam het zwembad in het oog van de storm te staan. Het feit dat er aparte zwemuren worden voorzien voor vrouwen en dat boerkini’s er worden toegelaten, zorgt voor verontwaardiging bij politici en een deel van de bevolking.“Welkom in de hoofdstad van Europa”, aldus een cynische Francken. MR-voorzitter Bouchez zei de zaak te zullen aanklagen in het parlement.

Van Ranst vindt de controverse een storm in een glas water. “De ophef over een “vrouwenuurtje” is onnodig”, aldus Van Ranst. “Vrijheid betekent dat je kan en mag kiezen, dus ook of je gaat sporten in een gemengde groep of niet”. Laat iedereen zich gewoon comfortabel voelen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Marc Van Ranst mengt zich in debat over aparte zwemuren voor vrouwen: “Ophef onnodig””

  1. Zelf in een villawijk in Willebroek wonen waar bijna geen moslims zijn.
    Maar zich wel mooien met probleembuurten.
    Net zoals ons Bartje in Hombeek wonen waar geen moslims zitten maar heel belgië verknoeien
    Zo is het toch gemakkelijk!

  2. Schoenmaker blijf blijf uw leest.
    Kruip in uw labo en doe uw job.
    Uw mening aangaande in deze “problematiek” interesseert, buiten linkiwinkies geen mens, en de spreekwoordelijke kat of hond.

  3. Het leuke aan Twitter, is dat het een “mute” knop heeft. Zo hoef je niet geconfronteerd te worden met de extreemlinkse wartaal van een narcistische TV-evangelist…excuseer…viroloog….

  4. Deze uitspraak heeft nul met virologie te maken en Van Ranst heeft op geen enkele kieslijst gestaan. Hoe is het mogelijk dat deze man zo’n groot podium krijgt ?!

  5. Inderdaad, Marc, wij voelen ons best comfortabel in Edegem, Kontich, Hove, Boechout, Martens Latem, Knokke, Brasschaat, Ukkel ….. wel duur, maar ça va

  6. Is er een nieuw Virus? Denk het het CovidMVR1
    Blijf bij de beestjes. Waarom geen zwemuren enkel voor mannen? Waar is hier het zogezegde bureel voor ongelijke kansen?

Plaats een reactie

Delen