Jean-Marc Nollet & Georges-Louis Bouchez (Photonews)

Jean-Marc Nollet & Georges-Louis Bouchez (Photonews)

Uncategorized

Nollet (Ecolo): “Bouchez dwong journalisten om onwaarheden te schrijven over Haouach”

Pieter Van Berkel

Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet beschuldigt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez ervan “journalisten gedwongen te hebben dingen te schrijven waarvan ze wisten dat die fout waren” over Ihsane Haouach.

“Ik ben geschandaliseerd over de wijze waarop Georges-Louis Bouchez journalisten gedwongen heeft dingen te schrijven waarvan ze wisten dat die niet correct waren”, zei Nollet dinsdag op Bel-RTL.

“Want in tegenstelling tot wat geschreven werd, is Ihsane Haouach geen lid van de Moslimbroeders; in tegenstelling tot wat geschreven werd, heeft Ihsane Haouach in de ogen van de staatsveiligheid geen extremistische verklaringen afgelegd; en vooral, het besluit van het rapport is niet dat er een risico met Ihsane Haouach is, maar wel een riscio voor haar, en dat ze  moet ingelicht en beschermd worden”, klinkt het verder.

Ook beschuldigt de Ecolo-covoorzitter Bouchez ervan geprobeerd te hebben te doen geloven dat staatssecretaris Sarah Schlitz (Ecolo) alle informatie had toen ze naar het parlement kwam, wat volgens Nollet niet het geval was.

Nollet ziet er wel geen graten in om met de MR verder te regeren. “We maken een duidelijk onderscheid tussen de rol en de uitlatingen van een partijvoorzitter zoals Georges-Louis Bouchez en die van de MR-ministers in de verschillende regeringen”, klinkt het nog.

Bouchez: “Wat een respect voor de persvrijheid”

Bouchez reageerde snel op Twitter op de beschuldigingen. “Wat een respect voor de persvrijheid”, aldus Bouchez. “Volgens de Ecolo-covoorzitter schrijven de journalisten wat hen gevraagd wordt. Mooi afleidingsmanoeuvre. De inschikkelijkheid voor de aanvallen tegen de neutraliteit van de staat is schandalig. Ecolo moet terug tot de rede komen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Nollet (Ecolo): “Bouchez dwong journalisten om onwaarheden te schrijven over Haouach””

  1. Als Nollet de waarheid schrijft , waarom houdt men dan het rapport van de staatsveiligheid geheim ? en waarom moest er dan in het parlement hierover gedebatteerd worden ?

  2. Gisteren debat in de kamer .De Croo zegt dat rapport geheim is en de volksvertegenwoordigers
    dit zomaar niet krijgen,alleen toegankelijk voor leden van de regering met veiligheids functie of zoiets.
    Maar als je dit artikel leest heeft iedereen het rapport al gelezen liegt De Croo of liegt de rest ?

  3. Als zij beweert dat ze als moslima (met verschillende diploma’s!!!) de moslimbroeders niet kent is zij ofwel, een grote leugenaarster of zo dom als het achtereind van een….iets dat bij hun niet op het menu komt:-)

Plaats een reactie

Delen