Sam Brokken en Pierre Van Damme. Foto De Zevende Dag.

Sam Brokken en Pierre Van Damme. Foto De Zevende Dag.

Uncategorized

Ontslagen vaccin-kritische wetenschapper blijkt nu gelijk te hebben in debat met vaccinoloog Pierre Van Damme

/

Het debat zorgde destijds voor heel wat ophef, omdat critici vonden dat VRT geen podium had mogen geven aan wetenschappers die kritisch zijn voor het coronavaccin. Nu blijken de critici in dat controversiële debat in De Zevende Dag gelijk te hebben. Vaccinoloog Pierre Van Damme, die aan de andere kant van de tafel zat, zat fout.

Op 14 februari 2021 vond in VRT-actualiteitsprogramma De Zevende Dag een debat plaats over de vaccinatiestrategie, waarbij ook enkele kritische stemmen zoals onderzoekshoofd Volksgezondheid Sam Brokken werden uitgenodigd. Brokken werd na het debat weggezet als antivaxxer en werd enkele weken later ontslagen door hogeschool PXL.

De onderzoeker en lector gezondheidswetenschappen stelde aan tafel het nut van vaccins voor niet-ouderen in vraag, aangezien zij zelden ernstig ziek worden van het coronavirus en aangezien er geen bewijs is dat vaccins transmissie van het virus op andere mensen zou verhinderen. “Vaccins op zich beschermen de persoon zelf, maar er is geen bewijs dat ze het niet meer kunnen doorgeven aan anderen. Dus het verhaal van beschermen van anderen en solidariteit gaat niet op.”

Vaccinoloog Pierre Van Damme reageerde op Sam Brokken door te zeggen dat hij een aantal zaken ‘serieus moest rechtzetten’, waarna hij stelde dat er wel degelijk bewijs is voor het feit dat vaccins beschermen tegen transmissie van het virus. “U zegt dat er geen bewijs is voor het beschermen naar transmissie, maar ondertussen is dat bewijs er wel”, aldus Van Damme. “Twaalf dagen na vaccinatie ben je niet meer besmettelijk.”

Nu blijkt echter dat gevaccineerden wel degelijk nog besmettelijk zijn en het virus nog gewoon kunnen doorgeven en dat de ontslagen Sam Brokken dus gelijk had in het debat. Dat is ook heel wat mensen op sociale media niet ontgaan. “Duidelijk wat Van Damme zegt (16/2, op 10:40). Hij zat dus fout. En hij zegt nu iets anders. Sam Brokken sprak hem tegen, maar die werd ontslagen. Gevaccineerd en belogen”, klinkt het onder meer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




43 gedachten over “Ontslagen vaccin-kritische wetenschapper blijkt nu gelijk te hebben in debat met vaccinoloog Pierre Van Damme”

  1. Dat is zo als van zwanst eerst zeggen Corona is geen probleem en dan betaald door onze corrupte overheid kwam hij met bullshit de overheid wil ons gewoon controleren België is niet vrij maar een dictatuur

  2. Van Damme moet voor de rechtbank komen wegens het bedrieglijk informeren van de bevolking. Hij is een links gestuurde idioot die dringend moet aftreden en vervangen worden door echte experten. Hopelijk zien we hem nooit meer terug op TV en vragen ze nu eens terug de mening van Sam Brokken, die door hogeschool PXL als een hond op straat gesmeten hebben. Tevens mogen ze die Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete eveneens een trap onder hun linkse woke-kont geven. Zij hebben Sam Brokken steeds onderbroken op een onbeschofte manier.

  3. Kan de waarheid niet gewoon in het midden liggen?
    Volgens mij is men minder besmettelijk indien wel gevacccineerd.
    Los hiervan zou ik als minderjarige ook het vaccin geweigerd hebben, want hoe jonger hoe meer kans op ziek zijn door het vaccin… en hoe minder van het virus…

  4. Je moet eens op de Staatsbladmonitor opzoeken welke vennootschap Pierre Van Damme reeds in 2019, vòòr het uitbreken van de pandemie, heeft opgericht! Wat wist hij wat wij nog niet wisten……..

  5. zeker Bram, het probleem is dat elke vraag of kritische stem onbeantwoord weggezet wordt als anti-vaxxer of wappie. en dan vragen ze zich af waarom mensen wantrouwig worden…

  6. Herinner U Jihad Van Puymbroeck, dochter van een Vlaamse moslimbekeerling en een moslim zwarte. Google maar en je ziet dat ze fier haar radicale voornaam draagt. Zou ze nog op de VRT nieuwsdienst , afdeling sociale media werken? Of heeft ze het daar te bont gemaakt?

  7. Dit gaat veel verder dan België alleen, maar velen kunnen of willen dat niet zien. Althans voorlopig, maar dit gaat voor heel veel nog enorm pijn doen, ze komen er wel achter (als het dan al niet te laat is)

  8. Misschien voor Brokken het moment om in gerechtelijke aanval te gaan en zijn onterecht ontslag juridisch aan te vechten en schadevergoedingen te eisen van die viro-gekken! Liefst zo’n megalomane vergoedingen zoals ze dat in de VS zo goed kunnen…Of gewoon het geding winnen zou al heel wat zijn .Gewoon om die politiek-correcten eens op hun plaats te zetten! X-Wij zijn de fratsen van Van Ranst met zijn mondmaskers nog niet vergeten….

  9. Petities halen niets uit. Alleen een stiptheidsstaking kan helpen. Dat is de meest doeltreffende staking. Men overtreedt de wet niet, maar past ze consequent toe. De police kan ons kloten met een stiptheidsstaking, wij moeten dat ook met de overheid doen. Denk even na.

  10. U bedoelt tocht riool journalistiek ?? !! En ene J. C . werd vermoord omdat hij zogezegd M.V. R. bedreigde waar van nooit bewijs ervan werd geleverd, dit is de het gevolg van de linkse Woke dictatuur !!

  11. Kan niet want dit dossier beland dan bij een politiek benoemde activistische rechter , en je weet hoe het dan eindigt!! Want de EU is geen democratie zoals ze beweren niets van aan , want er is maar een land waar de democratie een hoogmis is en dat is Zwitserland en de rest is linkse dictaat of de ondergang van Europa !!

  12. Wees daar maat zeker van… de hele wereld staat ondersteboven. Australië is 1 grote gevangenis, Frankrijk complete anarchie, Nederland politiestaat, usa pedofiele regering, …

Plaats een reactie

Delen