Poetin wil Rusland beschermen tegen "culturele invloed van het Westen"

De Russische president Vladimir Poetin. Shutterstock

Cultuuroorlog

Poetin wil Rusland beschermen tegen “culturele invloed van het Westen”

Anton Schelfaut

De Russische president Vladimir Poetin wil zijn land “beschermen tegen invloeden uit de VS en andere westerse landen”. Daartoe heeft hij een nieuwe nationale veiligheidsstrategie ondertekend. “De verwesterlijking van de cultuur houdt het risico in dat de Russische federatie haar culturele soevereiniteit verliest”, zo staat te lezen in het 44 pagina’s tellende document.

In de strategie komen onder meer de traditionele Russische morele en cultuurhistorische waarden aan bod. Deze zouden onderworpen zijn aan “actieve aanvallen van de Verenigde Staten en zijn bondgenoten” en van “transnationale ondernemingen en ngo’s”. Volgens het document bevinden de Westerse liberale democratieën zich “in een crisis”. “Persoonlijke vrijheden worden verabsoluteerd; er wordt actief propaganda gevoerd voor toegeeflijkheid, immoraliteit en egoïsme; er wordt een cultus van geweld, consumptie en genot afgedwongen; het gebruik van drugs wordt gelegaliseerd en er wordt een maatschappij gevormd die de natuurlijke levenscyclus ontkent”, luidt het.

Het betreft de eerste Russische nationale veiligheidsstrategie sinds eind 2015.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Poetin wil Rusland beschermen tegen “culturele invloed van het Westen””

  1. Je kan hem geen ongelijk geven. Onze politici doen hun best om onze cultuur, geschiedenis, taal, tradities, …. uit te roeien in naam van het globalisme. De verzetslieden welke sneuvelden tijdens WWI en WWII werden nog Vlaamse Helden genoemd. Wie zich nu verzet tegen het uitroeien van onze Vlaamse nationaliteit wordt racist, fascist, bigot, … genoemd.

  2. dit moet hier ook gebeuren en daarom moeten de rechtse partijen in WE het groen-linkse idee versmachten.Putin vergeet de islam te vermelden die aan de basis ligt van het wokisme.Prachtig gedaan van de President Putin.Dit verdient navolging,Rusland zal onze redding worden

Plaats een reactie

Delen