Pierre-Yves Dermagne (Photonews)

Pierre-Yves Dermagne (Photonews)

Uncategorized

PS-vicepremier Dermagne: “Als hongerstaker sterft, zullen PS-ministers ontslag nemen”

Pieter Van Berkel

Als een van de hongerstakende migranten overlijdt, dan zullen de PS-ministers en -staatssecretarissen hun ontslag indienen. Dat zei vicepremier Pierre-Yves Dermagne maandag op het partijbureau van zijn partij, schrijft Le Soir.

De PS voert de druk op staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) verder op. Dermagne heeft de vicepremiers en premier De Croo gewaarschuwd dat als een van de hongerstakers sterft, “de PS-ministers en -staatssecretarissen binnen het uur hun ontslag zullen indienen”.

Het gaat om Dermagne zelf, Karine Lalieux (Pensioenen), Ludivine Dedonder (Defensie), en de staatssecretaris Thomas Dermine.

Mahdi wordt door coalitiepartners Groen, Ecolo en PS aangevallen omdat hij niet wil inbinden in het dossier. De drie linkse partijen vroegen zondag aan premier De Croo om het dossier uit handen te nemen van Mahdi. Tijdens de regeringsonderhandelingen werd nochtans beslist om geen collectieve regularisatie uit te voeren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

12 gedachten over “PS-vicepremier Dermagne: “Als hongerstaker sterft, zullen PS-ministers ontslag nemen””

  1. Eindelijk niet meer wachten tot 2024!!!
    Maar sossen die hun postjes laten schieten??? Klinkt zeer ongeloofwaardig, en is een onschatbaar cadeau voor PVDA wanneer ze hun kar weer zullen keren!

  2. Het was te voorspellen: nu de realiteit werkelijkheid begint te worden (budget te saneren, € 1500 pensioen voor iedereen, 80% werkzaamheid halen, staatshervorming voorbereiden, onhandelbaar Brux, kernenergie uitstap …. ) kan je best de handdoek in de ring gooien en anderen de schuld geven. Misschien moet men toch proberen alles rekken tot er voor De Croon een vetbetaalde uitweg is.

Plaats een reactie

Delen