Een politielint. Foto Shutterstock.

Een politielint. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Scoutskamp in Temse overvallen door gewapende mannen

Ruben Notteboom

Twee gewapende verdachten hebben woensdagmorgen een scoutskamp overvallen in Temse in de provincie Oost-Vlaanderen. Er waren kinderen aanwezig van 9 tot 12 jaar.  Dat meldt woordvoerder Jan Van Reusel van Scouts & Gidsen aan BELGA.

De feiten vonden plaats rond 5 uur. “Twee gewapende personen zijn het kabouterkamp (voor kinderen van 9 tot 11 jaar) binnengekomen. Ze hebben de fourier (die instaat voor eten en logistiek, nvdr.) bedreigd en die moest gsm’s, kredietkaarten en portefeuilles afgegeven,” vertelt Van Reusel aan BELGA. “Daarna zijn ze naar de slaapzaal van de leiding geweest en hebben ze ook de leiding bedreigd.”

Kinderen waren aanwezig maar niet op de hoogte

De kinderen waren op het moment van de feiten aanwezig, maar enkel de begeleiding wist van de aanval. “De begeleiders zijn in shock maar de kinderen zelf hebben niets gemerkt van de overval. Hun ouders zijn verwittigd en het kamp wordt stopgezet.” Er vielen geen gewonden. “Maar we zijn als scouts heel erg aangeslagen door de feiten. Voor de leiding, die waakt over jonge kinderen, komt dit heel zwaar binnen.”

Er waren 22 kinderen aanwezig op het kamp, dat georganiseerd werd door een scoutsgroep uit Zwevezele in West-Vlaanderen. De overval vond plaats aan de Sparrenlaan in Steendorp, Temse. Alle ouders werden opgebeld over de feiten en alle kinderen worden naar huis gestuurd. Het is onduidelijk hoeveel de daders precies hebben meegenomen. Ze waren bewapend met iets wat leek op een pistool, maar of het over een echt vuurwapen gaat of een alarmpistool, is nog onduidelijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen