Een trein van de NMBS. Foto Shutterstock.

Een trein van de NMBS. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Tien maanden cel voor 40-jarige coronaspuwer Jolie F.

Ruben Notteboom

De correctionele rechtbank van Leuven heeft een 40-jarige vrouw, Jolie F., uit Wezembeek-Oppem veroordeeld tot tien maanden cel en een boete van 800 euro omdat ze naar een Securail-medewerker heeft gespuugd. Het slachtoffer had de coronaspuwer gevraagd om de maatregelen na te leven, maar dat weigerde ze. Ze werd kwaad en begon zelfs met spuwen. Ze moet ook ongeveer 550 euro schadevergoeding betalen aan Securail en het slachtoffer, bovenop de 800 euro boete.

De feiten speelden zich af op 7 juli 2020. Jolie F. werd aangesproken in de onderdoorgang van het station van Leuven door veiligheidsagenten van Securail. Ze had namelijk geen mondmasker aan, wat verplicht was (en is) in dat gebied.

Kristof E. werd gekrabd, gebeten en bespuwd

Jolie F. weigerde om haar masker op te zetten. Een voorbijganger had haar zelfs een masker aangeboden, maar dat weigerde ze. Ze gooide het masker zelfs gewoon op de grond. De veiligheidsagenten contacteerden daarom de politie.

Ze werd daardoor zeer agressief en viel één van de agenten aan. Slachtoffer Kristof E. werd het zwaarst toegetakeld. Hij werd gekrabd, gebeten en in het gezicht gespuwd waardoor hij enkele dagen arbeidsongeschikt verklaard werd.

Jolie F. al 46 keer veroordeeld

De politie kwam ter plaatse en opende een onderzoek. De vrouw is een bekende recidivist en heeft een zeer groot strafblad met al 46 veroordelingen. Ze moest al vijf keer voor de correctionele rechtbank verschijnen voor slagen en verwondingen. Zeker één keer viel ze zelfs een politieagent aan. Ze heeft ook drugsfeiten op haar naam staan en kampt met psychiatrische problemen en verslaving.

Jolie F. daagde niet op voor haar rechtszaak en zou zich volgens het openbaar ministerie zeer laconiek hebben opgesteld. Ze was bot, zeer onverschillig en ontkende de feiten tijdens het verhoor. Ze werd veroordeeld op basis van getuigenissen en camerabeelden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen