Bart De Wever en Tom Van Grieken. Foto PALNWS.

Bart De Wever en Tom Van Grieken. Foto PALNWS.

Binnenland politiek

Van Grieken reageert op uitspraken De Wever: “Veel beloofd, niets gerealiseerd”

/

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft gereageerd op de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever over een mogelijke samenwerking na de volgende verkiezingen. De Wever sluit een samenwerking met Vlaams Belang uit en wil met de PS in zee gaan voor een nieuwe staatshervorming. “Veel beloofd. Niets gerealiseerd. Het moet anders met een Vlaams Front”, aldus Van Grieken.

Tijdens een interview met Radio1 drukte Bart De Wever de hoop van vele Vlaams-nationalisten over een samenwerking tussen N-VA en Vlaams Belang de kop in. Ook na de verkiezingen van 2024 zal die samenwerking tussen de twee V-partijen er niet komen, stelt De Wever, ook wanneer die wel een meerderheid zouden hebben samen. De Wever wil liever met de Franstalige socialisten van de PS samenwerken om een nieuwe staatshervorming te realiseren.

Tom Van Grieken reageert kritisch en gelooft niet dat de beloofde staatshervorming er zal komen na toenadering tussen N-VA en PS. “Hebben we al eens gehad. Heeft zijn kans gehad. Veel beloofd. Niets gerealiseerd. Het moet anders met een Vlaams Front.Wie in de weg staat om Vlaanderen eindelijk het beleid te geven waar we zo lang om vragen, die zal de kiezer moeten wegstemmen.”

De VB-voorzitter roept alle Vlaams-nationalisten dan ook op om bij de volgende verkiezingen een doordachte keuze te maken in het stemhokje. “Enkel als Vlaams Belang veruit de grootste partij wordt kunnen we het slot openbreken en onze mensen eindelijk op de EERSTE plaats zetten! Dat is onze missie 2024.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




29 gedachten over “Van Grieken reageert op uitspraken De Wever: “Veel beloofd, niets gerealiseerd””

  1. De Wever wil Belgisch salonfähig zijn en probeert steeds weer België te redden terwijl België al tot in den treure gezegd heeft dat het niet door hem wil gered worden. De Wever heeft zijn kans gehad om in de Vlaamse geschiedenis van tel te zijn. Hij is mislukt.Het zou hem sieren een stap opzij te zetten. Hij staat nu in de weg.

  2. We hebben het inderdaad allemaal al gehad: Costa, samenwerkingsfederalisme, dialoog van gemeenschap tot gemeenschap,….. = 0 . NVA mag het gerust proberen maar wel op voorhand open beleid, wat, hoeveel, wanneer, breekpunten, ……. . NVA wil samenwerken met CDV, maar wat schiet daar van over in 2024 ? (net als OVLD, Vooruit ?)

  3. Denkt BDW nu echt dat de PS verantwoordelijkheid zal nemen voor het grootste deel van de opgebouwde staatsschuld. ( Excl corona uiteraard).
    Anderzijds heeft hij wel een punt dat een constituante particuliere gevolgen kan hebben.

  4. Ik heb hier maar één woord voor VOLKSVERRADER! 🤮🤮😡😡😡😡. Ik zal nooit nog stemmen voor deze verraders zolang deze Judas er deel van uit maakt. Hier toont hij zijne ware aard. Ik wens je een levenslange politiebescherming toe, rat. Je zal het nodig hebben.

  5. De Wever speelt het spel zuiver politiek. NVA en VB kunnen enkel vooruitgaan als ze elk een ander standpunt innemen. Als ze een meerderheid behalen zullen de leden beslissen. Niet de voorzitter.

  6. 3 juli 2021 historische datum, eindelijk bekent BDW kleur. België splitsen de laatste leugen om naïeve kiezers aan boord te houden. Waarom zou de PS België splitsen nu de Franse gemeenschap opnieuw in geldnood zit? Integendeel. Om in de Wetstraat opnieuw toegelaten te worden zal N-VA in de geldbeugel van de (Vlaamse) belastingbetaler moeten tasten. Gedenk de fatwa van Elio di Rupo aan de Vlaamse partijen:”Wee diegene die een bestuursakkoord tekent met het VB”. Toevallig de enige partij die nog opkomt voor de Vlamingen en Vlaanderen.

  7. Magnette is zeker niet te vertrouwen dat De Wever in die mooie praatjes trapt is niet te begrijpen Deze gaat zijn Walenfamilie zeker niet in armoede zetten Dit is een val zetten voorop uitgedacht tegen 2024 omdat Magnette weet wat er dan gaat gebeuren de trados hebben afgedaan met de Vlaming ze hebben hem laten vallen hij is juist nog goed voor hun blunders te betalen en spijjtig genoeg weten ze hoeveel de Vlaming gespaard heeft dus kunnen ze nog verder melken aan de koe Als De Wever dat doet dan zegt hij de Vlaming ook vaarwel en zegt de waal bedankt en val dood

  8. De Wever snapt het echt niet, hé. Kan iemand deze man nu toch eens wat politiek inzicht bijbrengen? Hij wordt anders voor Vlaanderen nog een grotere nachtmerrie dan die rampzalige Vivaldisten.

  9. Het is te verwachten dat VOKA’s gedweeë butler, Bart De Wever op een opgestoken middenvinger vanwege de PS gaat getrakteerd worden want de Derde Wereld Wallonistan heeft er alle belang bij dat de Vlaamse geldtransfer kraan wijd open blijft staan….

  10. Het zoveelste foutje van Bart, en hij wil het maar niet inzien.
    De samenwerking met SPa in Antwerpen en andere gemeenten was voor mij al een rode vlag (alarmbel).
    Niet onterecht blijkbaar.

  11. Ik herhaal dat ik zelfs met de duivel een pakt zou sluiten als daardoor de Vlaamse Natie haar zelfstandigheid zou bekomen. Maar inderdaad, wie ben ik?

  12. In plaats van één Vlaams front te vormen doet hij wat Caesar destijds deed: “verdeel en heers” !
    De NVA vervelt tot een traditionele (verziekte) Belgische partij. BDW zou beter rekening houden met de wensen van de Vlaamse kiezer.

  13. Vlaamsgezinden eendrachtig achter het Vlaams Belang voor een democratisch en zelfstandig Vlaanderen en een volwaardig burgerschap; overeenkomstig het zelfbeschikkingsrecht dat de volkeren van de hele wereld zelf mogen bepalen onder welke soevereiniteit ze willen vallen. Een nobele en legitieme opdracht die moet gerealiseerd worden via referendum.

  14. Het lijkt erop dat collaboratie in het DNA zit. Zoals zijn oudere broer Bruno en andere Somersen evolueren ze via wiedergutmachungsdrang van anti-nazisympathie naar anti-Vlaams en islamogauchist. Alleen het onderwerp van collaboratie verandert.

  15. De uitspraken van Bart De Wever zijn er over.
    “Heer, Laat het prinsenvolk der oude Nederlanden…”
    Liever regeren met de corrupte Partie Scandale dan met het Vlaams Belang.
    Om maar van de Open VLD te zwijgen. De PS van Vlaanderen.
    Het is nu welletjes geweest.

  16. Mijn laatste greintje respect voor De Wever is weg. Ook nog een beetje aan de macht vasthouden, maar een echte Vlaamse gedachte…neen. Wel waarschuwen voor de totale chaos. Gaan we de transfers ongebreideld volhouden ? Een staatshervorming, hoe komen wij als Vlamingen daar uit ?

  17. Als lid van NVA zou ik een bevraging willen bij alle NVA leden over de houding van de partij t.o.v. het Vlaams Belang. Daaruit kan voorzitter BDW en het partijbestuur toch afleiden wat de basis verlangt.

  18. Is Bart De Wever wel te vertrouwen? “Ik had De Wever door vanaf dag één. Liegen en bedriegen, alsof hij zich alles kan permitteren” een citaat van Mark Grammens in Knack van 10 augustus 2016.

Plaats een reactie

Delen