Veerle Heeren stapt op als burgemeester van Sint-Truiden

Veerle Heeren. Schermafbeelding: YouTube

Uncategorized

Veerle Heeren keert na twee maanden terug als burgemeester Sint-Truiden

Anton Schelfaut

Veerle Heeren (CD&V) keert vrijdag terug als burgemeester van Sint-Truiden. Dat meldt Het Belang van Limburg. Twee maanden geleden zette ze een stap opzij nadat ophef was ontstaan over haar vervroegde vaccinatie. Het onderzoek naar het vaccinmisbruik loopt nog.

Begin mei raakte bekend dat Heeren (56) al in maart gevaccineerd werd. Op dat moment waren de 85-plussers aan de beurt. Ze gaf ook toe de namen van dertien familieleden en vrienden, waaronder haar zoon en zus, te hebben doorgegeven. Ze deed dat naar eigen zeggen om geen vaccins verloren te laten gaan. Na een extra gemeenteraad zette ze onder druk van coalitiepartners N-VA en Open Vld een stap opzij. Eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) nam haar functie tijdelijk over.

Oppositiepartij Vooruit diende klacht in bij de Limburgse gouverneur Jos Lantmeeters, die de opdracht kreeg een tuchtprocedure op te starten. Het is nu wachten op de resultaten van het forensisch onderzoek van Audit Vlaanderen. Volgens de laatste informatie zou dat eind juli, begin augustus afgerond moeten zijn. Op basis daarvan moet Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) beslissen over een eventuele sanctie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Veerle Heeren keert na twee maanden terug als burgemeester Sint-Truiden”

  1. 2 maand dik doorbetaald verlof om dan weer verder te doen alsof er niets gebeurd is. Niet zo erg als El Kouakibi die bijna een jaar thuiszit met 7000€/maand zonder bezoek van een arbeidsgeneesheer of onderzoeksrechter, maar toch steeds weer op kosten van de belastingbetaler. En geen enkele Vivaldi politieke partij die daar graten in ziet. Wel in 2024 weer eens steen en been klagen als de kiezer weer eens op de “verkeerde” partijen gestemd heeft…Partijen die dit soort malversaties niet toelaten.

Plaats een reactie

Delen