N-VA in Wallonië doet denken aan Toon Van Overstraeten

Bart De Wever. Photonews

Binnenland politiek

Vooruit wil antidiscriminatiewet zieken uitbreiden naar ex-patiënten

Simon Segers

De federale regeringspartij Vooruit wil de antidiscriminatiewetgeving uitbreiden om voormalige zieken ook in te dekken. Het wettelijk kader is op dit moment enkel gericht op huidige en toekomstige ziektebeelden.

Op dit moment mogen werkgevers wettelijk gezien niet discrimineren op basis van ‘huidige of toekomstige gezondheidstoestand’. Vooruit ziet hier echter een probleem voor mensen die in het verleden gezondheidsproblemen hebben ondervonden. “Onderzoek van professor Stijn Baert van de UGent toont aan dat 40 procent van de ex-kankerpatiënten niet terugkeert naar de werkvloer”, verklaart Kamerlid Anja Vanrobaeys in een mededeling. “De grootste oorzaak ligt bij de werkgevers en het stigma rond het ziekteverleden van de werknemer. De vrees van werkgevers dat de ex-patiënt opnieuw ziek wordt, naast de vrees dat er te veel redelijke aanpassingen moeten gebeuren op vlak van organisatie of inrichting van de werkvloer, blijkt daarbij doorslaggevend.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Vooruit wil antidiscriminatiewet zieken uitbreiden naar ex-patiënten”

  1. Als voormalig werkgever is er iets voor te zeggen,maar dan moet het ontslag of ziektebeleid aangepast worden aan de persoon in kwestie.Ik wil die wel terug in dienst nemen maar dan moeten de ontslagregelingen of ziekte regelingen veranderen,in overleg met de persoon

Plaats een reactie

Delen