Een poepende duif. Foto Shutterstock.

Een poepende duif. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Zuid-Amerikaanse dievenbende besmeurde slachtoffers met vogelpoep in Brugge

Ruben Notteboom

De 42-jarige Argentijn Elio T., de 39-jarige Chileen Omar O.S. en de 30-jarige Argentijnse Constanza P. moeten zich verantwoorden voor de Brugse strafrechter voor hun criminele activiteiten. Ze hadden een zeer merkwaardige modus operandi. Eerst besmeurden ze hun slachtoffer met vogelpoep als afleidingsmanoeuvre om ze dan te bestelen. Het openbaar ministerie vorderde tot 37 maanden effectieve gevangenisstraf.

De feiten speelden zich af op 28 januari, 30 januari en 10 maart 2020 in Brugge. De modus operandi was steeds dezelfde. Eerst werd het slachtoffer besmeurd met vogelpoep. De twee verdachten beweerden daarna dat ze het slachtoffer wilden helpen en in de chaos werden er persoonlijke spullen gestolen, zoals geld of kredietkaarten.

Vogelpoeptrio geïdentificeerd via camerabeelden

Het drietal werd via camerabeelden geïdentificeerd door de politie. Ze waren echter niet alleen in Brugge actief. Er vonden ook feiten plaats in Parijs. O.S. en P. waren ook actief in Dinant. De gauwdieven verplaatsten zich in een Spaans voertuig die gehuurd werd op naam van de vrouw van Elio T.

Het parket vorderde 37 maanden cel voor de Chileen en 30 maanden voor de twee Argentijnen. Tijdens de zitting was enkel Elio T. aanwezig. Hij werd namelijk in maart 2021 gearresteerd in Barcelona toen de politie hem herkende tijdens een routinecontrole.

Advocaat T. pleit onschuld

De advocaat van Elio T., Carlo Tiribelli, verwerpt de bewijslast in het dossier en beweert dat zijn cliënt onschuldig is. Volgens hem klopt het niet dat de wagen gebruikt werd om zich van plaats delict naar plaats delict te verplaatsen. Zo zou de wagen ook gespot zijn in Anderlecht. Ten slotte merkt hij op dat Elio T. helemaal niet op camerabeelden te zien is. Hij zou dus niet actief geweest zijn met O.S. en P. De uitspraak volgt op 29 juli.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Zuid-Amerikaanse dievenbende besmeurde slachtoffers met vogelpoep in Brugge”

Plaats een reactie

Delen