(Photonews)

(Photonews)

Binnenland politiek

27 Afghaanse vluchtelingen arriveren in Spa

Pieter Van Berkel

In de door overstromingen getroffen stad Spa zijn maandag 27 Afghaanse vluchtelingen gearriveerd aan een centrum van Defensie. Burgemeester Sophie Delettre (MR) reageert misnoegd.

Burgemeester Sophie Delettre (MR) reageerde verbaasd. “Tot verbazing van het stadsbestuur waren de vluchtelingen totaal niet omkaderd door Fedasil”, klinkt het. “De families met kinderen moesten dus ontvangen en van eten voorzien worden door de slachtoffers van de overstroming.”

Delettre contacteerde een lokale vzw om de families bij te staan. “En alsof de situatie nog niet erg genoeg is met covid, de overstromingen en de druk door de opening van een nieuw asielcentrum, hoor ik dat er nog 86 personen worden verwacht. Als die even goed zijn omkaderd, wordt het een catastrofe“, zegt Delettre.

Defensie is in eerste instantie verantwoordelijk voor de zorg van de Afghanen. Het gaat vooral om tolken en hun families. Volgens een bron bij Defensie is die opvang in Spa “een tijdelijke oplossing”, meldt Belga.

Diezelfde bron verzekerde ook nog dat er eind vorige week al contact was opgenomen met de burgemeester. Ze zou dinsdagochtend ook zelf ter plaatse gegaan met kleding voor de families.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

26 gedachten over “27 Afghaanse vluchtelingen arriveren in Spa”

  1. Volgens Defensie is die opvang een tijdelijke oplossing!Bij Defensie kan men via CDSCA(Sociale en Culturele dienst van het leger) een woning huren.Sommige van deze woningen staan leeg.Je moet niet slim zijn om te begrijpen wat ze bij Defensie van plan zijn.Militairen/Rechthebbenden die op een wachtlijst staan om een woning te huren kunnen het vergeten.

  2. Het Belgisch amateurisme kent geen grenzen. Afghanen worden zo maar overgevlogen en ergens geplaatst blijkbaar zonder enige inspraak van de plaatselijke bevolking. Wat er verder met die mensen moet gebeuren is een zorg voor later. Wat opvalt hier is de keuze van de plaats van opvang. Spa heeft een MR-bestuur en dus is het voor een PS-minister een gedroomde plaats om daar dan ook de toegestroomde Afghanen te droppen. Dat deze stad recent met wateroverlast te kampen had speelt geen rol. Dat noemt men “politique politicienne”. Minister Dedonder is het toonbeeld van onbekwaamheid. Dat belooft als wij daarmee naar de oorlog moeten gaan.

  3. Voor de eigen sukkelaars na de natuurramp was hulp niet of in onvoldoende mate beschikbaar , maar plots is er dan wel plaats voor volksvreemde “vluchtelingen”. De rekening zal volgen en onze politiekers zullen het weeral niet begrijpen .

  4. Ongelooflijk toch, geld voor geheime vluchten om ze naar hier te halen van defensie, maar gaan helpen bij Belgen in nood niet EN DAN NOG MOETEN DE ZWAAR GETROFFEN QBELGEN HUN NOODRANDSOEN MOETEN DELEN MET VERSE IMPORT???
    Kan het nog erger? Onvoorstelbaar maar ik denk het wel… VIVALDI he…

  5. Ze moeten eerst nog mensen uit hun woning zetten voor ze plaats hebben zoals altijd maar voor de mensen die door de overstromingen getroffen zijn daar voor doen ze niets nog een geluk dat gulle mensen giften geven

  6. Een geloofwaardigheid die ze nooit had. Leerling tovenaars als Van Ranst en de andere -logen laten beslissen over iets wat ze niet kennen. En Stalinist Vandenbroucke die het allemaal goedvindt. Oh ja … de kleine De Croo stond erbij en keek er naar … en dan ging hij maar wat smoezen met Eveline D.

  7. Nu is he toch welduidelijk dat die Afghanen eigenlijk geen vluchtelingen zijn want ze keren terug op verlof. De meeste Belgen kunnen zich dat niet veroorloven, die hebben niet de wedde van het OCMW.

  8. Ik vind dat echt niet grappig ook al kan ik tegen een goeie grap! Wie haalt het in zijn hoofd om vluchtelingen af te zetten in een stad die zelf ramp gebied is. Wat is daar aan de hand op Defesie! Deze minister kan duidelijk haar taak niet aan! Dit is niet de eerste blunder van haar maar de zoveelste! Ongelooflijk!

  9. wat een zever allemaal in Oostenrijk, polen, Thjechie,Slovakije,Denemarken enz weigeren ze deze laffaards en gevaarlijke moslims in hun land .wie gaat dat allemaal weer betalen.en dan zeggen ze dat het geld voor de pensioenen op is.nog niet te spreken van wie gaat de wateroverlast betalen

Plaats een reactie

Delen