Foto Illustratief. Foto Shutterstock.

Foto Illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

75 procent van Vlamingen volledig gevaccineerd tijdens vaccinatiecampagne

Ruben Notteboom

75 procent van de Vlamingen is al volledig gevaccineerd tijdens de vaccinatiecampagne. Ongeveer 5 miljoen inwoners kregen hun laatste dosis. Dat blijkt uit de Vaccinatieteller van de Vlaamse overheid.

Daarnaast wacht nog eens een grote groep op een tweede dosis. In totaal kreeg 79 procent van alle Vlamingen al minstens één spuit. 91 procent van de 18-plussers kreeg al minstens één spuit en 89 procent is volledig gevaccineerd. Bij de 65-plussers kreeg 96 procent al minstens één spuit. Slechts 1 procent van die 96 procent heeft nog geen tweede spuit gehad.  

West-Vlaamse vaccinatiegraad hoogste

Vooral West-Vlaanderen doet het goed. De West-Vlaamse vaccinatiegraad is de hoogste van Vlaanderen. 79 procent van de provincie is volledig gevaccineerd. In Antwerpen ligt de vaccinatiegraad het laagste in Vlaanderen, maar 73 procent is geen slecht cijfer.

De Vlaamse vaccinatiegraad blijft hoger dan de andere Belgische regio’s. In Wallonië kreeg 80 procent van de 18-plussers slechts één spuitje. In Brussel is dat slechts 64 procent. In de Oostkantons staat het cijfer momenteel op 75 procent met één spuitje.  

Vaccinatiecampagne in zorgsector loopt het beste in Vlaanderen

Sciensano heeft ook cijfers vrijgegeven over de vaccinatiegraad in de zorgsector. In de Vlaamse zorgsector is 93 procent van het personeel gevaccineerd, tegenover slechts 69 procent in Brussel, 73 procent in de Oostkantons en 80 procent in Wallonië. Vooral 25- tot 34-jarigen willen zich niet laten vaccineren. De Belgische vaccinatiegraad staat momenteel op 88 procent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

4 gedachten over “75 procent van Vlamingen volledig gevaccineerd tijdens vaccinatiecampagne”

  1. SCHAPEN SCHAPEN SCHAPEN
    Vooral op den boerenbuiten zijn er schapen…en dat merk je.
    Hopelijk sterven al die gevaccineerden want wat voor een land hebben wij met deze LAFFE SCHAPEN???

  2. Tja, daarom dat er niks veranderd aan de belachelijke regeltjes. Niet verwonderlijk dat den duits op een paar dagen België veroverd had, ze hebben hier geen ba***n aan hun lijf.

  3. Al eens bij stilgestaan dat we dan als Vlaming gedomineerd worden door Sharia aanhangers?
    Geen goed idee, al mag er wel een groot deel politiek proletariaat van tussen… 😈

Plaats een reactie

Delen