Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

85-jarige rusthuisbewoonster mogelijk vermoord in Anderlecht

Wijnand Meeus

Maandagochtend werd de politiezone Brussel-Zuid opgeroepen voor een mogelijke moord in een rusthuis in Anderlecht. Dat meldt het Brusselse parket. Een 85-jarige vrouw werd door een nachtverpleger gevonden die meteen de hulpdiensten verwittigde. Waarom hij dat deed is nog niet duidelijk. De dame in kwestie verbleef nog niet lang in het woonzorgcentrum.

“Het was onze nachtverpleger die de vrouw levenloos aantrof in de kamer en meteen de hulpdiensten verwittigde”, zegt Gerda Hanssens van het woonzorgcentrum Clos Bizet. Voor haar blijft het nog onduidelijk waarom er een moordonderzoek werd geopend. “De politie geeft voorlopig echter geen details vrij, ook niet aan ons”, klinkt het.

We hebben meteen een onderzoeksrechter gevorderd en ook het labo en de wetsdokter zijn ter plaatse afgestapt”, zegt Willemien Baert van het parket. “Meerdere onderzoeksdaden zijn lopende. Zo zal er onder andere nog een autopsie worden uitgevoerd. In het belang van het onderzoek kunnen we geen verdere informatie geven.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen