Yassine Boubout vergelijkt België met Afghanistan. Foto De Zevende Dag en Shutterstock.

Yassine Boubout vergelijkt België met Afghanistan. Foto De Zevende Dag en Shutterstock.

Uncategorized

Activist vergelijkt België en Afghanistan qua vrouwenrechten: ‘Maak je een grap of ben je een grap’

/

Sinds de machtsovername van de Taliban in Afghanistan is er heel wat te doen om de vrouwenrechten daar, of eerder het gebrek ervan. Maar volgens activist Yassine Boubout is het in België niet veel beter. Hij vergelijkt Afghanistan met België, vanwege het “hoofddoekverbod” dat hier geldt.

“Gestoord toch, zo’n regime dat vrouwen niet naar school of werk laat gaan zonder dat ze zelf kiezen wat ze dragen”, aldus Boubout, waarmee hij dus lijkt te verwijzen naar de situatie in Afghanistan waar vrouwen onder de Taliban niet meer mogen gaan werken of naar school gaan. “En ja ik heb het over België en haar hoofddoekverbod”, stelt hij vervolgens.

Ter info: in België is er geen hoofddoekenverbod, wel is het dragen van een hoofddoek verboden bij overheidsfuncties en in sommige scholen vanwege het neutraliteitsprincipe. Dat principe wil de scheiding tussen kerk en staat waarborgen en betekent ook dat het dragen van kruistekens bijvoorbeeld niet toegestaan is.

Yassine Boubout krijgt heel wat negatieve reacties onder zijn tweet, ook opiniemaker Dyab Abou Jahjah haalt in een reeks tweets snoeihard uit naar Boubout. “Kijk, je kunt deze samenleving bekritiseren zoals je wilt. Ook qua mensenrechten, want nergens is perfect, maar als je zo redeneert, dan maak je een grap of ben je zelf een grap”, klinkt het onder meer.

Abou Jahjah stelt ook voorstander te zijn van het hoofddoekenverbod in scholen. “Ja, Ik ben een voorstander van het hoofddoekverbod op scholen voor de leerlingen. Dit maakt van me geen seculiere Taliban. Ik heb niks tegen religie. Ik wil mijn dochters beschermen tegen sociale druk in scholen met een moslimmeerderheid, zoals veel scholen hier in Brussel zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




39 gedachten over “Activist vergelijkt België en Afghanistan qua vrouwenrechten: ‘Maak je een grap of ben je een grap’”

  1. Is Abou Jahjah er nu mee aan het lachen? Hij wil zijn dochters beschermen tegen de sociale druk die er op de Brusselse scholen heerst wat betreft islam en hun dwangeisen, maar vergeet wel even dat hij zelf verantwoordelijk is voor heel die situatie? En ineens is hij seculier en is hij een voorstander van een hoofddoekenverbod??
    Wat maakt hij ons nu eigenlijk wijs?

  2. Deze vals speler heeft altijd commentaar dat hij dan terug gaat naar zijn land.Deze bedrieger is belg geworden met leugen en bedrog en voert nog altijd het hoge woord.Dat kan maar alleen in een Apenland dat Belgie geworden is met de grote schuld van de politiek ????

  3. De Europese beschaving is tot de ondergang gedoemd als de immigratiesluizen verder worden geopend. Momenteel zijn we getuige van een enorme groei van het aantal moslims in de meeste Europese landen en als gevolg daarvan enorme culturele en politieke veranderingen op veel gebieden. Laten we het Westen noemen dat miljoenen moslimvluchtelingen opneemt voor wat het is; een invasie onder het mom van mededogen. Beschavingsgekte (wokeness) op zijn best.

  4. Vrouwenrechten bij de Marokkanen. Een allochtone (Marokkaanse) vrouw vertelde mij dat ze op 17 jarige leeftijd uitgehuwelijkt werd aan een totaal onbekende man, Marokkaan, 40 jaar oud wonende in Marokko, door haar vader een iman. Toen ze meerderjarig was maakte ze komaf met het gedwongen huwelijk, verliet haar echtgenoot en keerde terug naar België. Bij haar vader was ze niet langer welkom. Haar vader/iman had totaal geen besef over de misdaad tegen de mensenrechten (naar onze normen) door zijn minderjarige dochter te verplichten zich te laten verkrachten door een papieren echtgenoot . Conclusie: De islam moet oftewel in Europa de Westerse normen en waarden implementeren of buiten de de wet gesteld worden. De vrijheid van religie is niet compatibel met de mensenrechten. De gelijkheid van man en vrouw moet imperatief primeren religieuze gebruiken of regels. Religieuze huwelijken moeten verboden worden.
    Onderhavige wijzigingen moeten goedgekeurd worden moeten via dwingend plebisciet (referendum) van de bevolking.

  5. Wel het klopt tot op een bepaalde hoogte maar laat net mensen zoals hem , ons probleem zijn wij zijn een andere gemeenschap hebben een ander geloof wij hebben gelijkheid tussen man en vrouw en daar maakt het hoofddoek geen deel van uit als dit de vergelijking is met de Taliban en hij vrouwen niet kan zien zonder hoofddoek dan heeft hij een probleem en dan is hij beter af in zijn thuisland waar hij vrouwen in hun trouwe klederdracht ten volle kan bewonderen het is wel overduidelijk het is niet de vrouw die zich beklaagt het is de man dus hij wil dit de vrouw opdringen het word tijd dat onze regering wakker word en dit voorgoed verband omwille van de vrouw haar vrijheid

  6. in feite worde islamitische vrouwen bevoordeeld in België, op de pasfoto voor de identiteitskaart mogen ze een hoofddoek dragen en anderen niet, als je bvb. voor je overtuiging wil uitkomen en een hoofdband met ‘vrijzinnig’ op draagt, krijg je geen identiteitskaart en wordt je na een tijd geblokkeerd door de bank, en de ziekenkassen werken nog enkel elektronisch, je krijgt dus geen dokterskosten meer terug. Dus is er wel degelijk een overeenkomst met de Taliban, in die zin dat het islamisme wordt aangemoedigd.

  7. #ThisIsNotMyIslam de meeste mensen maken één grote fout…!! Islam is niet hoe uw buur of de man met de baard, vrouw met hoofddoek zich gedraagt… Islam is hoe het staat geschreven in de Koran… om de Islam te begrijpen moet je zelf de Koran lezen en niet afgaan op andermans gedrag of omgang. Hij kan wellicht een verkeerde interpretatie hebben die jij dan aanziet als Islam wat niet zo is. #ThisIsNotMyIslam

  8. Wat meer kan je verwachten van een religie die 652 jaar en een samenraapsel is van het Kristen- en het Joodse geloof, het was dan nog een dronkaard die de Koran heeft opgesteld. Het is en blijven hopeloze gevallen die zich nooit zullen integreren en ook niet willen en wij moeten dat blijven slikken en betalen, dit moet stoppen of stuur die respectlozen teruggaan naar hun (paradijs) wherever !!!!

  9. Willy,als de vrt dat stuk uitschot geen media aandacht geeft zal niemand er iets over horen en zal hij verdwijnen als een slak onder het zout,.Hij kan zijn lidmaatschap bij het VB aanvragen.Je weet maar nooit,de grootste partij in wording en hij wil zijn toekomst veilig stellen

  10. uitschot als boubout onderhouden wij,geven hen rechten die ze misbruiken tegen ons ,die onze levenswijze ondermijnen,wij moeten dergelijk volk naar hun thuisland sturen.Ze hitsen gelijk gestemden op,hebben geen werk en leven van de drugshandel en de criminaliteit.Nu quickie-stickie hen niet langer zal vervolgen zal het nog erger worden op onze pleintjes en straten.VB-ers worden vervolgd ,dergelijk uitschot wordt op handen en voeten gedragen door de media en de vivaldioten.

  11. Of jaja meent wat hij zegt , weet ik niet . Tegenwoordig vertelt hij regelmatig zinnige dingen . Is dit ons naar de mond praten of gevorderd inzicht ? ik weet het niet . Maar als boubout meent wat hij zegt , mag hij zijn dochters in afghanistan gaan opvoeden . Of zijn dochters dit leuk gaan vinden is een ander verhaal .

  12. “Expert politiegeweld” wie heeft dat in godsnaam uitgevonden en wie trapt daar vervolgens in?
    Het begrip “expert” is serieus ge-inflateerd sinds tv-zenders God en klein pierke tot “expert” in eender wat zijn beginnen benoemen. Zoals Bjorn Soenens: Amerika-expert, wat een giller!

  13. Boubout! Leugenaar!
    Die vrouwen hier mogen niét kiezen vóór het dragen van een hoop vodden op hun kop : dat doet hunne vent want zijzelf hebben geen fluit te zeggen, op straffe van een ‘pakske slaag’ !

  14. Ze ontvluchten hun land omdat ze de hoofddoek moeten dragen !! maar eens als ze hier zijn willen ze of moeten ze de hoofdoek dragen !!
    toch raar he !! of is het toch maar om te provoceren dan . En de mannen zijn te laf om die vrouwen te verdedigen en gaan maar lopen , eigenlijk zijn ze wel bedreven in het onderdrukken van de vrouwen en dit in naam van een onbestaande God maar ja de meeste vrouwen zijn weerloos tegen zulke mannen . En erbovenop krijg je steeds het verhaal van de de linkse wokies dat de meeste moslims gematigd zijn dit is de meest idiote retoriek gematigd bestaat niet !! moslim is moslim en kijk naar de conflicten in de wereld steeds zijn de moslims erbij betrokken dus wokies blijf niet zo naïef !! en zie de realiteit onder ogen !!

  15. Denk je dat dat wokie volkje rekening houd met een referendum ? ze houden zelfs geen rekening met de verkiezing uitslag ! maar de islam is eigenlijk geen godsdienst maar een grote sekte !!

  16. Ze zijn zo laf dat ze daar hun vrouwen en kinderen voorop laten lopen want zij moeten de schade opvangen moesten ze op een landmijn of bom trappen, hun lafheid grenst aan het ongelooflijke misprijzen van de vrouwen en dat noemt zich een man !!

  17. Mijnheer Boubout, hoeveel westerse vrouwen dragen een hoofddoek uit vrije wil ? Hier is dat zoals in Afghanistan, de vrouwen zijn ondergeschikt aan de man en moeten hem in al zijn onnozelheden volgen. Gebruik eens uw verstand !

Plaats een reactie

Delen