Chris Chan (Twitter)

Chris Chan (Twitter)

Uncategorized

Amerikaanse internetlegende Chris Chan opgepakt

Pieter Van Berkel

De politie van de Amerikaanse staat Virginia heeft internetpersoonlijkheid Christine Weston Chandler opgepakt. ‘Chris Chan’ bekende recent in uitgelekte geluidsopnames dat hij zijn 80-jarige demente moeder aanrandde.

Recent lekte geluidsopnames en chatlogs uit waarin hij bekende dat hij zijn 80-jarige demente moeder aangerand zou hebben. De politie van Greene County voerde een welzijnscontrole uit bij het huishouden van Chandler, wat leidde tot de verwijdering van zijn moeder uit het pand. Ze werd naar een ziekenhuis gebracht voor een lichamelijk onderzoek.

Kort daarna gaf de politie Chandler een noodbevel dat hem verbood contact op te nemen met zijn bejaarde moeder of het huis te betreden tot 5 augustus. Hij verbleef in een motel in Richmond op het moment van zijn arrestatie. Het is vooralsnog onduidelijk of hem iets ten laste wordt gelegd.

De 39-jarige Christine Weston Chandler is een van de bekendste internetpersoonlijkheden van de laatste decennia en staat te boek als ‘levende meme’. Hij werd geboren als Christopher Weston Chandler, maar veranderde zijn naam tijdens zijn kindertijd naar Christian. Chandler is autistisch en lijdt aan ernstige gedragsproblemen, die doorheen de jaren verergerd en uitgebuit werden door pesterijen via het internet.

Hij verwierf bekendheid in de jaren ’00 met zijn internetstrippersonage ‘Sonichu’ – een combinatie van de videospelpersonages Sonic The Hedgehog en Pikachu – en video’s op YouTube waarin hij berichtte over zijn “liefdeszoektocht naar een vriendjes-vrije vriendin”.

In 2016 kwam hij uit de kast als transgender en veranderde hij zijn naam van Christian naar Christine.

Het is niet de eerste keer dat Chris Chan in aanraking komt met de politie. Hij werd eerder gearresteerd voor vandalisme, huisvredebreuk en geweldpleging. In 2014 werd hij tijdens een computerspelconventie gearresteerd nadat hij een medewerker met pepperspray had aangevallen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

2 gedachten over “Amerikaanse internetlegende Chris Chan opgepakt”

  1. Het feit dat hij alleen voor incest is opgepakt, en niet voor bv. oudermishandeling en verkrachting, is extreem problematisch. Aangezien de moeder dement is, is ze sowieso niet in staat toe te stemmen (losstaand van het feit dat incest verboden is). Daarenboven is in de gelekte sms’en te lezen dat de moeder hem vroeg om te stoppen; wederom een goeie reden voor een aanklacht voor verkrachting/seksueel misbruik.
    Verdermeer, aangezien Chris als vrouw wordt bejegend, zou hij bij een veroordeling in een vrouwengevangenis geïnterneerd worden.
    Waanzin, en qua precedenten stellen op meerdere vlakken zorgwekkend.

Plaats een reactie

Delen