Een Duitse curryworst. Foto Shutterstock

Een Duitse curryworst. Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Arbeiders Volkswagen Wolfsburg krijgen alleen nog vegetarische kost

Simon Segers

De Volkswagen-fabriek in Wolfsburg, Duitsland zal niet langer curryworst en andere vleesproducten serveren aan haar personeel. Wanneer de werknemers terugkeren na het zomerverlof zullen zij enkel nog plantaardige alternatieven geserveerd krijgen bij het middageten.

Volkswagen staat zelf in voor de productie van de curryworsten voor haar personeel. Vis zal nu en dan wel nog geserveerd worden in de kantine van de fabriek, maar wie vlees wilt zal zich elders moeten behelpen. Volgens de interne memo waarin de aankondiging werd gedaan zijn de arbeiders zelf vragende partij. Ook in de kantoren van Hannover werd in het verleden al een vegetarisch menu geïntroduceerd.

Naast de vraag van het personeel speelt ook de groeiende klimaatbeweging een rol in de menuwijziging. Een woordvoerder van de Duitse horecavereniging sprak zijn lof uit over de beslissing: “De tijd dat vegetarische keuken wordt behandeld als de kookkunsten van de schoonmoeder is eindelijk voorbij.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

20 gedachten over “Arbeiders Volkswagen Wolfsburg krijgen alleen nog vegetarische kost”

  1. De vleesspecialiteit uit de eigen productie verdween met het begin van de Corona-crisis bijna volledig van de kaart in het bedrijfsrestaurant. De ondernemingsraad luidt nu de noodklok. Wie elke dag een paar honderd VW Golfs in elkaar zet, heeft energie nodig. Daarom is de curryworst belangrijk voor hardwerkende mensen. De directie van de horeca ziet de grilltang waarmee de medewerkers de worst uit de warmhoudkuip halen als kritiek in de Corona-crisis – omdat talloze mensen ze aanraken. De vakbond ziet daar geen probleem in, “want de collega’s achter de toonbank zouden de curryworst makkelijk op het bord kunnen leggen”. Het is geen extra werk. “Currywurst is geen uitlopend model en hoort zeker thuis in onze bedrijfsrestaurants.” volgens de vakbonden. De protesten van het personeel nemen toe en velen eisten de terugkeer van de meest populaire VW-maaltijd.

  2. Dit past in een overkoepelende agenda om vlees een luxeproduct te maken. Insectenburgers en soja voor de plebs, de rijken eten steaks…
    Mijn advies is om zo snel mogelijk een eigen bron van vlees te creëren (kippen, klein vee…).

  3. Als de “arbeiders vragende partij” zijn heb ik een “vaag” vermoeden dat het geen Duitsers zijn die dit vragen. Zoals die vlees verslinden lijk me dit een contradictie.
    Waarschijnlijk weer de zoveelste toegift aan woke en het “politiek correcte” denken.
    Volkswagen boycotten.

  4. Ik zou men zelf gesmeerde boterhammen mét vlees wel opeten. Dat ze hun vegetarische rommel maar aan de koeien geven, die zijn er verzot op.Inderdaad te overwegen om een ander merk aan te schaffen. Mss terug een lada. 🤔🤣

  5. En geen algemene staking ? Geen procedures over de vrije besteding van het loon ? Geen golf van zieke werknemers , die de brol niet verteren ? De Duitsevakbonden zijn echt decadente schapen en bazepoepers geworden . Op vraag van 0,01 van het personeel waarschijnlijk .

  6. De VW-curryworst + 6 ton ketchup is een succes, dat niet eens meer beperkt blijft tot de fabriek zelf. De VW-curryworst is inmiddels in meer dan 10 andere landen ook te koop. Het varkensvlees voor de worsten komt uit de regio Wolfsburg. Ze bevatten slechts 20 procent vet tegenover 40-45 procent voor de gemiddelde curryworst. Sinds 2010 bestaat er ook een minder gegeerde vegetarische variant.

  7. Heel juist. Het (fascistische) plebs moet insecten vreten, mag op een mesthoop wonen en mag zeker niet reizen. Terwijl eet de linkse elite in naam van het volk steaks, verplaatst ze zich met vliegtuigen, dure gesubsidieerde Tesla’s, of met vliegtaxi’s en reist ze naar de ruimte. Dat zijn immers toch de Europese waarden ?

  8. We rijden best, zolang het nog mag, met een ouwe R4, met op de motorkap een grote – motorkapvullende – gele sticker met een lachend zonnetje en de woorden ‘Kernenergie ? Nee bedankt !’

Plaats een reactie

Delen