Palestijnse vlag. Foto Shutterstock.

Palestijnse vlag. Foto Shutterstock.

Binnenland politiek

België gaat door met ontwikkelingssteun aan Palestina, ondanks vermoedens dat geld bij terroristen terechtkwam

/

Ons land gaat verder met de controversiële ontwikkelingssteun aan Palestina. Onderzoek waarschuwde dat het Belgisch geld mogelijk in handen kwam van een terroristische organisatie, maar minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir ziet geen reden om de ontwikkelingshulp stop te zetten.

De voorbije jaren werden miljoenen euro’s Belgische ontwikkelingshulp naar Palestijnse ngo’s gestuurd, maar een rapport van de Israëlische veiligheidsdiensten beschuldigde die ngo’s ervan dat geld te hebben doorgesluisd naar het Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), een organisatie die door de Europese Unie officieel als terroristisch bestempeld wordt.

Toch zal België de ontwikkelingssteun aan Palestina niet stopzetten. Dat zegt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) nadat ze een Belgisch onderzoek liet uitvoeren. “Op basis van dat onderzoek zie ik geen reden om middelen te bevriezen, noch om bijkomend extern onderzoek te laten uitvoeren. Ik behoud het vertrouwen in onze Belgische partnerorganisaties en in de bestaande controlesystemen”, aldus Kitir.

Op sociale media is de nodige verontwaardiging over de beslissing van Kitir. “Is Belgisch ontwikkelingsgeld gebruikt om een Palestijnse groep te financieren, die de EU bestempelt als een terroristische organisatie? Israël waarschuwde ons land al in mei… Maar de regering ziet na eigen onderzoek geen reden om geld te bevriezen”, aldus De Tijd-onderzoeksjournalist Lars Bové, die geretweet wordt door verschillende N-VA-kopstukken zoals Theo Francken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




8 gedachten over “België gaat door met ontwikkelingssteun aan Palestina, ondanks vermoedens dat geld bij terroristen terechtkwam”

  1. Is Belgisch ontwikkelingsgeld gebruikt om een Palestijnse groep te financieren, die de EU bestempelt als een terroristische organisatie?……………….. Daar moogt ge zeker van zijn.
    Dat de belgen géén ezels zijn….ook, want een ezel doet dat maar één keer, nadien nooit meer.

  2. Waarom moet men geld sturen kan men in de plaats geen hulpgoederen sturen hier gemaakt zo ondersteun je onze economie en de burger ginder is zeker van zijn goederen en dat kan van alles zijn van bouwproducten tot alles wat je in het dagelijkse leven nodig hebt

  3. dromen zijn bedrog,deze regering zal terroristen financieel blijven steunen en wanneer ze gekwetst worden door een Israelische kogel zal kitir hen naar hier laten overkomen met hun ganse familie om van de Vlaamse weldaden te profiteren,soort zoekt soort,dan is Zuhal uit ander Vlaams hout gesneden.Nu nog een vliegtuig vol met syriëwijven en hun opgroeiende toekomstige terroristen naar hier halen,viva belgica

Plaats een reactie

Delen