Politie Frankrijk. Foto Shutterstock.

Politie Frankrijk. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Drie dode pasgeboren baby’s aangetroffen in Frankrijk

Ruben Notteboom

In het Franse departement Sarthe ontdekte men drie lijken van pasgeboren baby’s. De borelingen werden gevonden in een bijgebouw van een woning in Mézeray. Het parket van Mans meldt volgens Belga dat er een gerechtelijk onderzoek is geopend voor vrijwillige doodslag. De omstandigheden van de dood en de doodsoorzaak zijn nog onduidelijk.

De baby’s werden maandag gevonden door een 40-jarige man. Hij contacteerde onmiddellijk de gendarmerie. Hij had de resten van een al ontbonden lichaam gevonden. Uiteindelijk bleken er drie lijken te liggen.

DNA-onderzoek om identiteit te bepalen

De politie probeert nu de borelingen te identificeren met een DNA-onderzoek. Ze zullen het DNA van de baby’s vergelijken met bewoners van de appartementen bij het bijgebouw. Daarnaast moet de precieze leeftijd van de slachtoffertjes nog bepaald worden.

Het is wel duidelijk dat het niet om foetussen gaat, maar dat de baby’s al geboren waren voor ze werden gedood. “Alle mensen die aan de ontdekking hebben bijgedragen, zijn verhoord”, aldus het parket volgens Belga. Er zijn geen verdachten opgepakt. “Het onderzoek is nog maar net gestart.”

Bewoners ondervraagd over baby’s

“We hebben het over mensen die misschien helemaal niets met de feiten te maken hebben. Het onderzoek is gericht op het vaststellen van de identiteit van de kleine lichamen en vervolgens die van hun ouders”, aldus het parket over de bewoners van het huis.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen