Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: geen gelijke behandeling industrie en landbouw, extern salderen mogelijk

Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: geen gelijke behandeling industrie en landbouw, extern salderen mogelijk. Photonews

Uncategorized

Explosie Kaboel: 4 Amerikaanse soldaten omgekomen

Simon Segers

Buiten de luchthaven van Kaboel vonden eerder vandaag verschillende explosies plaats. Volgens voorlopige berichten van de taliban zouden hierbij minstens 13 mensen om het leven zijn gekomen. Fox News bericht dat ook vier Amerikaanse militairen zijn omgekomen en drie anderen gewond zijn geraakt.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten gaat het om een zelfmoordaanslag. Conflictjournalist Rudi Vranckx waarschuwde reeds maandag in Terzake voor een mogelijke terreurdaad door Islamitische Staat Khorasan (IS-K). Deze Centraal-Aziatische tak van IS verhoudt zich zeer vijandig ten opzichte van de taliban en is dan ook de hoofdverdachte van deze aanslag.

“Amerikanen kunnen niets beveiligen”

Een eerste explosie vond plaats nabij een afgesloten ingang en een tweede terrorist sloeg toe nabij een hotel. Mogelijk was er ook een derde dader. Aanwezige Amerikaanse troepen gebruikten traangas om de mensenmassa uiteen te drijven. Het Pentagon bevestigt ook dat er minstens twee explosies plaatsvonden. Zij spreken van een “complexe aanval” waarbij, naast burgerslachtoffers, ook Amerikaanse soldaten om het leven kwamen. Volgens Fox News zijn dat er minsten vier.

President Biden volgt samen met zijn Stafchefs, en de ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken de situatie op in de Situation Room van het Witte Huis. Russische ambassadeur Dmitri Sjirnov liet zich negatief uit over de Verenigde Staten: “Er heerst chaos, de Amerikanen kunnen daar echt niets beveiligen”, aldus de ambassadeur.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

5 gedachten over “Explosie Kaboel: 4 Amerikaanse soldaten omgekomen”

  1. Iedereen wist dat dit zou gebeuren, IS of Taliban maakt allemaal niet zoveel uit. Voor Biden is het nu erop of eronder.
    Goed nieuws is dat de Taliban vrijheid beloven voor de vrouwen….Dus alle Afghanen kunnen met een gerust gemoed terug naar hun vaderland.

Plaats een reactie

Delen