(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Explosies buiten luchthaven van Kaboel

Pieter Van Berkel

Buiten de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel hebben zich donderdag zeker twee explosies voorgedaan. Het zou gaan om een zelfmoordaanslag.

“We kunnen een explosie bevestigen buiten de luchthaven van Kaboel”, schrijft Pentagon-woordvoerder John Kirby op Twitter. “Op dit moment is er geen duidelijkheid over slachtoffers.”

Volgens andere media zouden er zeker zestien doden gevallen zijn. Verschillende media melden dat er geschoten zou zijn. Volgens BBC vond de explosie plaats bij de ingang van de Abbey Gate, waar Britse troepen zijn gestationeerd.

Het is tevens een van de drie ingangen die gesloten werden na waarschuwingen voor een terroristische dreiging. Die dreigingen zouden afkomstig zijn van Islamitische Staat in de Provincie Khorasan (ISKP). De groep is herhaaldelijk in gevecht geraakt met de taliban.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

3 gedachten over “Explosies buiten luchthaven van Kaboel”

Plaats een reactie

Delen