Minister Frank Vandenbroucke. Foto Photonews.

Minister Frank Vandenbroucke. Foto Photonews.

Uncategorized

Frank Vandenbroucke wil vaccinatie nu toch verplichten voor zorgpersoneel

/

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil vaccinaties voor iedereen die in de zorg werkt nu toch verplichten. Dat zei hij in Terzake. Opvallend: in het verleden zei Vandenbroucke dat een verplichting niet aan de orde was.

“Ik ben het helemaal eens met de vaccinatieverplichting voor het zorgpersoneel”, zo zei de minister vanavond in Terzake. Volgens Vandenbroucke zou zorgpersoneel het ‘goede voorbeeld’ moeten geven. “Voor mensen die werken in de zorg, voor artsen in een privaat kabinet, voor kinesitherapeuten … zou de norm moeten zijn en dus de plicht dat ze zich laten vaccineren. Als voorbeeld voor anderen en voor de veiligheid.”

En zo lijkt er dan toch een verplichting tot vaccinatie te komen, wat zeer controversieel is en waarvan in het begin van de coronacrisis geen sprake kon zijn. Bij Vlaams Belang ziet men een bocht. “Want in antwoord op mijn vragen heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) steeds volgehouden dat zulks absoluut niet aan de orde was”, klinkt het bij VB-Kamerlid Steven Creyelman.

Vandenbroucke heeft het voorbereidende juridische werk naar eigen zeggen al opgestart, en wil zo snel mogelijk werk maken van de verplichting. “Ik wil in september een aantal adviezen krijgen, maar nu zijn we al gestart met het juridisch werk. Ik ga heel uitdrukkelijk in de federale regering en aan de collega’s in de gewesten voorstellen dat we vaccinatie voor mensen die actief zijn in de zorg verplicht maken”, aldus nog Vandenbroucke.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




14 gedachten over “Frank Vandenbroucke wil vaccinatie nu toch verplichten voor zorgpersoneel”

  1. De mensen uit de zorg ontsnappen aan de manipulatie door de media doordat ze de actuele situatie zien in rusthuizen / ziekenhuizen en consoorten. En laat dat nu een grote doorn in het oog zijn van de VIVALDI dictatuur!

  2. Eerst de zorg, dan vaccinverplichting voor leraren.
    Welke beroepscategorie of bevolkingsgroep schuift daarna op deze glijbaan?

    “En wanneer mensen die initieel niet wilden gevaccineerd worden van gedacht zijn kunnen veranderen.” (Marc Van Ranst)
    “We moeten het leven van niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken”, zegt Marc Noppen van het UZ Brussel.

    Wie zich niet “spontaan en geheel vrijwillig” laat injecteren, zal het leven zuur gemaakt worden.

  3. Frank was zeer sterk met 1,5 jaar de vlamingen onder de knoet te houden. Zij hebben zeer bereidwillig zich laten vaccineren. Nu het erop aankomt: zorgpersoneel, Brux. (migranten) is het allemaal een pak minder. Het is waar de trado’s zeer sterk in zijn: eigen volk laten opdraaien voor alles. Zie ook erkenning van weeral franstalige RIZIV-nummers, geen enkel probleem. De vlamingen zullen wel ingangsexamens organiseren en de SZ betalen.

  4. Waar ligt het objectieve en medisch onderbouwde voordeel voor de bewoners van de WZC’s die allemaal al volledig gevaccineerd zijn en binnenkort nog eens geboost zullen worden, of de verzorgenden wel of niet gevaccineerd zijn?
    En wat ga je doen met bezoekers? Niet gevaccineerd, geen bezoek aan je ouders toegestaan? Of sneltest aan de deur?
    Verplichten van experimentele vaccins houdt ook het nemen van aansprakelijkheid in , mag ik hopen?
    Hoog tijd om de paniekmodus te verlaten tenzij we willen de vrijheden blijven beperken tot er niemand nog covid heeft. Iedereen weet dat dit nog jaren zal duren,als het al ooit verdwijnt. Is dat de maatschappij die we willen?
    Kijk misschien eens eerst naar landen waar zo goed als alle maatregelen zijn losgelaten. Daar gebeuren geen rampen….

  5. Buiten het feit dat men zich ernstige vragen kan stellen mbt integriteit en de code van Nürnberg is er nog een vraag : wie kan men aansprakelijk stellen indien er bv. op lange termijn ernstige bijwerkingen zouden optreden?
    Ik heb deze vraag al verschillende keren gesteld maar nog nooit een antwoord op gekregen.

Plaats een reactie

Delen