Nederlandse politie pakt klimaatactivisten op die snelweg willen blokkeren

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Franstalige jongeren zorgen voor overlast in Knokke

Wijnand Meeus

Zondagavond is het tot een confrontatie gekomen tussen een groep Franstalige jongeren en de politie in de uitgaansbuurt van Knokke. De politie kon de situatie tijdig onder controle krijgen en hield verschillende jongeren bestuurlijk aan.

Omstreeks half twaalf ’s avonds merkte patrouilles van de politie een vechtpartij op tussen Franstalige jongeren uit Brussel en Wallonië. Bij interventie keerden beide groepen zich tegen de ordediensten. Om risico’s te vermijden, werd meteen bijstand gevraagd van de omliggende politiezones. “De situatie was uiteindelijk snel onder controle”, zegt politiewoordvoerster Isolde Van Eenooghe. “Er werden verschillende jongeren bestuurlijk aangehouden.”

De politie is al de hele zomer zichtbaar aanwezig in de uitgaansbuurt van Knokke. Burgemeester Piet De Groote (GBL) benadrukt dat de politie al de hele zomer kort op de bal speelt. “We merken wel dat er héél veel jongeren in Knokke aanwezig zijn”, zegt De Groote. “Maar overlast tolereren we niet. Wie vandalisme pleegt, krijgt ook de rekening gepresenteerd. Dat hebben we bijvoorbeeld gedaan bij de vernielde boompjes.” In juli werden zo al 300 GAS-boetes uitgeschreven. Dat is al meer dan er vorig jaar op de twee zomermaanden tijd werden uitgeschreven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Franstalige jongeren zorgen voor overlast in Knokke”

  1. Boetes uitschrijven is gemakkelijk en een manier om de brave burger het idee van echt toezicht voir te spiegelen..
    Hamvraag is meer hoeveel van deze boetes er daadwerkelijk betaald zullen worden en of die informatie aan de brave burger gaat meegedeeld worden!

Plaats een reactie

Delen