Grieks minister Michalis Chrisochoidis. Foto Shutterstock

Grieks minister Michalis Chrisochoidis. Foto Shutterstock

Uncategorized

Griekse grensmuur tegen Afghaanse migranten

Wijnand Meeus

De afgelopen maanden heeft Griekenland een stalen muur van veertig kilometer lang op zijn grens met Turkije gezet. Daarmee willen ze migranten uit Europa houden. Sinds de opmars van de taliban in Afghanistan werd de bouw van de muur versneld en uitgebreid.

 “We kunnen de mogelijke impact van de crisis in Afghanistan niet passief afwachten”, klonk het bij Grieks minister Michalis Chrisochoidis tijdens een bezoek aan de Evros-regio, waar de muur staat. “Onze grenzen blijven onschendbaar.” De muur werd door de crisis 12,5 kilometer uitgebreid en is nu 40 kilometer lang. De stalen afbakening is zes meter hoog en bezit een elektronisch bewakingssysteem. Het prijskaartje bedroeg 62 miljoen euro.

“Mogelijke vluchtelingenstromen uit Afghanistan zullen tegengehouden worden”, zegt Chrisochoidis. De gebeurtenissen in Afghanistan hebben in de Europese Unie de vrees aangewakkerd voor een herhaling van de vluchtelingencrisis van 2015 waarin Europa te kampen kreeg met een ongekende toestroom aan vluchtelingen. Griekeland vreest ervoor dat ze net als toen opnieuw de frontlinie zullen vormen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

8 gedachten over “Griekse grensmuur tegen Afghaanse migranten”

  1. Von der Leyen probeert de EU burgers reeds warm te maken om massaal Afghanen binnen te pakken.De EU stevent af op een crisis zonder weerga.Hongarije,Griekenland anticiperen.Telkenmale men Afghanen vraagt waar ze heen willen horen we ze twee landen noemen:België en Duitsland…Binnenkort hebben we ook te maken met een Ethiopisch probleem want daar gaat het ook van kwaad naar erger.

Plaats een reactie

Delen