Protest in Italië tegen invoering coronapaspoort. Foto Shutterstock.

Protest in Italië tegen invoering coronapaspoort. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Italianen massaal op straat tegen coronapaspoort

/

In Italië zijn dit weekend tienduizenden Italianen op straat gekomen tegen het invoeren van een coronapaspoort. Zo wordt een bewijs van vaccinatie er verplicht voor bijvoorbeeld horeca, sportscholen en bioscopen.

Ondanks het feit dat zo’n 60% van de Italiaanse bevolking volledig gevaccineerd is, wil de Italiaanse regering opnieuw coronamaatregelen invoeren. Eén van die maatregelen is het verplichten van een coronapaspoort voor tal van activiteiten. Zo hebben Italianen vanaf 6 augustus zo’n bewijs van vaccinatie of negatieve test nodig voor onder meer horeca, stadions, zwembaden, sportscholen, musea, bioscopen, theaters, concerten en beurzen.

Premier Mario Draghi verdedigde die controversiële maatregel in het parlement. De gezondheidspas is volgens hem een instrument om Italianen in staat te stellen “hun activiteiten voort te zetten met de garantie dat ze zich niet tussen besmettelijke mensen zullen bevinden”. Dit terwijl de voorbije weken meermaals bewezen werd dat ook gevaccineerden nog besmet en besmettelijk kunnen zijn.

Er kwam in het parlement vooral weerstand van de rechtse oppositiepartijen, maar ook bij de bevolking is heel wat protest tegen de invoering van dat coronapaspoort. Dit weekend trokken tienduizenden Italianen de straat op om te betogen tegen de geplande nieuwe maatregelen. De demonstranten spreken van discriminatie jegens niet-gevaccineerden en stellen dat vaccinatie op deze manier bijna een verplichting wordt. Zo zouden leerkrachten zelfs effectief verplicht worden tot vaccinatie indien ze nog voor de klas willen staan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Italianen massaal op straat tegen coronapaspoort”

  1. Ook de Lega van Salvini staat achter Draghi en steunt zijn regering.
    Dit betekent een complete afgang voor Salvini, die nochtans heel wat kretdiet bij de bevolking had opgebouwd.
    Het zal hem niet in dank worden afgenomen. De rode loper is nu uitgelegd voor Meloni, een Bilderbergmol die zich als coronakritisch voordoet maar het in geen verte is.

Plaats een reactie

Delen