(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Italië roept opnieuw op tot de herverdeling van migranten in de EU

Pieter Van Berkel

Italië heeft opnieuw opgeroepen om migranten die in het zuiden van Europa aankomen te verdelen onder de verschillende EU-lidstaten.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Luciana Lamorgese kaartte de kwestie aan tijdens een telefoongesprek met EU-commissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson. Ze vroeg ook om een speciale bijeenkomst van de ministers van Binnenlandse Zaken te organiseren.

In de zomermaanden nam het aantal migranten dat aankomt in Italië opnieuw merkbaar toe. Al weken komen er honderden migranten per dag aan op het Italiaanse eiland Lampedusa. Het gaat vooral om mensen die per boot vertrekken in Tunesië of Libië en hopen via de centrale Middellandse Zee Europa te bereiken. 

Dit jaar kwamen er volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken al meer dan 30.200 migranten per boot aan in Italië. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 14.800. 

Volgens cijfers van de Verenigde Naties zijn al bijna duizend migranten om het leven gekomen in de centrale Middellandse Zee.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

9 gedachten over “Italië roept opnieuw op tot de herverdeling van migranten in de EU”

  1. Ze moeten ze niet “herverdelen”..gewoon terug zenden.
    Die komedie heeft nu lang genoeg geduurd.
    Indien de landen in afrika hun zaken op orde hadden
    en het geld van de ontwikkelingshulp gebruiken om
    hun burgers een beter leven te gunnen dan waren die boten
    er niet nodig.

  2. Als Italië ze niet wil , en de andere europese landen ze ook niet willen , kunnen we beter Italië helpen ze tegen te houden en hun bootjes terug te slepen naar de andere kant van de middellandse zee , helpen de medeplichtige NGO ’s op te doeken , hun overbetaalde ” gutmenschen ” in de bak te steken in plaats van ze een riante gesubsidieerde wedde toe te kennen .

Plaats een reactie

Delen