Joe Biden. Foto Shutterstock.

Joe Biden. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Joe Biden: “China verbergt cruciale informatie over oorsprong pandemie”

Anton Schelfaut

Volgens de Amerikaanse president Joe Biden verbergt China “cruciale informatie” over de oorsprong van de coronapandemie. Dat schrijft hij in een mededeling over de bekendmaking van een Amerikaans onderzoeksrapport.

“Cruciale informatie over de herkomst van de pandemie bestaat in China en toch trachten regeringsfunctionarissen in China te verhinderen dat internationale onderzoekers en actoren uit de gezondheidszorg in de wereld er toegang toe krijgen”, hekelt de Amerikaanse president.

Biden benadrukt dat het achterhalen van de oorsprong van het coronavirus een hoge prioriteit blijft voor de Amerikaanse regering. “We zullen er alles aan doen om de oorsprong van deze uitbraak die wereldwijd zo veel pijn en dood heeft veroorzaakt op te sporen, zodat we alle nodige maatregelen kunnen nemen om herhaling te voorkomen”, klinkt het.

Met voornoemde uitspraken reageert de president op een rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten, waaruit blijkt dat deze het niet met elkaar eens zijn. De betrokken diensten kunnen geen eensluidend antwoord formuleren op de vraag of het virus uit een laboratorium is ontsnapt of op natuurlijke wijze van mens op dier is overgegaan.

Eerder dit jaar deed ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al onderzoek naar de oorsprong van het coronavirus in de Chinese stad Wuhan. Het onderzoeksteam achtte het toen onwaarschijnlijk dat het virus uit een laboratorium is ontsnapt, maar dringt wel aan op spoedig vervolgonderzoek.

“Tot op de dag van vandaag blijft de Volksrepubliek China oproepen tot transparantie verwerpen en informatie achterhouden, zelfs nu deze pandemie steeds meer levens eist. De wereld verdient antwoorden en ik zal niet rusten voordat we die krijgen”, besluit Biden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Joe Biden: “China verbergt cruciale informatie over oorsprong pandemie””

  1. Trump had/heeft gelijk. Over Afghanistan, over China, over de Mexicaanse grens, over Iran, over ‘Sleepy Joe’, over de oorsprong van COVID 16, over Rusland, over Joe/Hunter Biden ivbm Oekraïne/China en m.i. ook over de verkiezingsfraude.

  2. Moest Donald Trump dit gezegd hebben (wat hij trouwens in die zin al deed) zou Björn Soenens en Greet De Keyser dit af doen als “fake news”.
    Of hoe een dubbeltje rollen kan. 😉

  3. In feite is de voortdurende belemmering omtrent deftig onderzoek al een schuldbekentenis van China. Maar zolang de wereld hier niet eensgezind en stevig op repliceert weet China dat ze er mee weg komen. Met als grootste slachtoffer WHO die hier alle geloofwaardigheid heeft verloren.

  4. Nu moet die linkse adder toch langzaam maar zeker toegeven dat Trump gelijk had en dat het virus uit China komt !! Maar links en de moslims dat match goed want zijn gepatenteerde leugenaars en daarom halen ze die naar hier en zijn eigenlijk bondgenoten om het Westen te destabiliseren !!

  5. Als Trump zoiets zei blokkeerde zelfs facebook alles wat over het “China virus” werd geschreven. Deze ban werd ingegeven door de democraten en nu gaat Sleepy Joe dezelfde kaart als Trump kiezen? Ik noem dat een huichelaar, en dat hij heeft hij de afgelopen weken nogmaals nog eens dik bewezen. Trouwens waar is de trouwe Trumpbasher Bjorn Soenens nu opeens gebleven? Iedereen weet dat het virus uit een omgekieperd potje uit Wuhan komt en dat er daar geen “vleermuizen” in het wild leven, maar voor de verkiezingen geloofde Biden nog zijn beste sponsors in China nog.

  6. Sleepy Joe werd eindelijk wakker. Het is al heel lang bekend dat het zgn. Covid-19 virus in een Chinees laboratorium werd ontwikkeld, zie uitspraken van Nobelprijswinnaar en ontdekker van AIDS virus prof. L. Montagnier. Het is waarschijnlijk het begin van een van een biologische oorlog.

Plaats een reactie

Delen