Brussels, Belgium May 4, 2020 - Premier jour de déconfinement - Eerste dag van versoepeling van quarantainemaatregelen © Philip Reynaers / Photo News

Uncategorized

Jongeman deelt ernstige slagen uit aan buschauffeur

Wannes Neukermans

Afgelopen vrijdag is in Landen een 18-jarige man opgepakt omdat hij een buschauffeur had aangevallen. Dat gebeurde toen de chauffeur het vervoersbewijs wilde controleren. Hij ging na het incident nog op de loop, maar kon uiteindelijk nog opgepakt worden. Binnenkort moet hij zich voor de rechtbank verantwoorden. Dat meldt het parket van Leuven.

De feiten vonden vrijdagmiddag plaats op een bus van De Lijn die tussen Landen en Tienen reed. De chauffeur besloot in de Brouwerijstraat in Landen halt te houden en de twee passagiers op hun vervoersbewijzen te controleren. De 18-jarige jongen uit Landen had geen geldig vervoersbewijs. Daarom kwam het tot een discussie met de chauffeur die de jongen zei dat hij de bus moest verlaten.

Ernstig gewond

De jongen en de chauffeur stapten van de bus maar eenmaal buiten diende de jongeman volgens getuigen twee vuistslagen toe aan de buschauffeur, die met zijn hoofd op de grond viel. De 29-jarige buschauffeur raakte ernstig gewond in het aangezicht en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeerde weliswaar niet in levensgevaar.

Intussen vluchtte de jongeman weg langs een veld. Twee getuigen konden de tiener echter onderscheppen aan de Grote Steenweg in Landen. De jongen werd verhoord door de politie en gaf toe dat hij de buschauffeur had geslagen na een discussie over zijn vervoersbewijs. Hij drukte zijn spijt uit. Het Leuvense parket tilt naar eigen zeggen zwaar aan de feiten en zal de verdachte snel dagvaarden voor de correctionele rechtbank.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

9 gedachten over “Jongeman deelt ernstige slagen uit aan buschauffeur”

  1. De buschauffeur zal het zelf wel gezocht hebben. Punt 1 er hangt een plastic om chauffeur en reiziger te scheiden voor Corona. 2 een buschauffeur mag niet afstappen om iemand uit zijn bus te zetten daar heeft hij een noodknop voor. 3 een buschauffeur mag helemaal NIET met reizigers praten officieel. Nu die chauffeur slagen moet nu ook niet, maar ik kan er wel inkomen sommige chauffeurs komen echt moeilijk doen zo heb ik er ook eens 1ne gehad die mij van wilde zetten omdat mijn broer mij mijn sms ticket had gestuurd die was wel betaald. Ik van de bus uiteindelijk heb ik mijn ticket wel terugbetaald gehad maar… ik kon wel een uur wachten! Dus ja ik snap het wel als af en toe zo een rotte op zijn plaats wordt gezet.

Plaats een reactie

Delen