Zakia Khattabi (Photonews)

Zakia Khattabi (Photonews)

Uncategorized

Khattabi (Ecolo) over VN-klimaatrapport: “Niets doen is nu crimineel”

Pieter Van Berkel

Minister van Klimaat, Milieu, Duurzame Ontwikkeling en Green Deal Zakia Khattabi (Ecolo) reageert in Le Soir op het alarmerende rapport van het VN-klimaatpanel IPCC. “Niets doen is nu crimineel”, vindt Khattabi.

In een reactie aan Le Soir trekt Khattabi aan de alarmbel. Ze pleit voor het nemen van doortastende beslissingen en noemt dit “het moment van de waarheid”. “Wat is de prijs van niets doen”, vraagt Khattabi. “Ik zou zeggen dat in dit stadium, en met de kennis waarover wij beschikken, niets doen niet alleen zeer duur is, in economische, sociale en menselijke termen, maar nu ook crimineel is.”

De klimaatminister vraagt aan al haar federale collega’s om elk een stappenplan uit te werken om op hun eigen terrein maatregelen te treffen tegen de klimaatverandering.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Khattabi (Ecolo) over VN-klimaatrapport: “Niets doen is nu crimineel””

  1. Akkoord voor doortastende maatregelen, als ze universeel worden toegepast, gelijktijdig en onder zeer strenge en permanente internationale controles. Hetgeen dus onmogelijk is … Wij China gaan controleren en beboeten ?

  2. Zit daar nu een verborgen agenda achter of zijn die nu gewoon achterlijk. In de lente riepen de roeptoeters van het klimaat nog dat het jaren zou duren voor het grondwaterniveau in België zijn normale peil zou halen en kijk vandaag.
    Of het is te warm, of te nat of te droog, tja zo hebben ze natuurlijk altijd gelijk.
    Trouwen ZK, dat u in de regering zit , dat is pas crimineel.

  3. De Minister van Milieu enz. zal wel gelijk hebben als ze zegt : Niets doen is misdadig. dus mevr. Khattabi stuur uw bericht naar uw partijgenote Tinne Van der Straeten, want zij wil milieuvernietigende gascentrale à volonté bouwen en milieuneutrale kerncentrales sluiten, dat is pas crimineel

  4. Als de belgiese regering op de zelfde manier iets gaat doen – zoals de uitdaging om Wallonië te redden-, dan mag met terecht spreken van een criminele activiteit, want uiteindelijk is de Vlaming en d Vlaamse regering de pineut.

Plaats een reactie

Delen