Klimaatjongeren plannen nieuwe actie op 10 oktober

Foto: Shutterstock

Uncategorized

Klimaatjongeren plannen nieuwe actie op 10 oktober

Anton Schelfaut

De klimaatjongeren van Youth for Climate en de Klimaatcoalitie, een verzameling van 80 organisaties, plannen op zondag 10 oktober opnieuw een betoging in Brussel. Op die manier willen ze politici er nogmaals op wijzen dat er dringend vooruitgang moet geboekt worden in de strijd tegen klimaatverandering.

“En jij, wat deed jij op 10 oktober 2021?”, vragen de klimaatjongeren zich af op het Facebookevenement van hun nieuwe actie. “Die dag gingen we #BackToTheClimate en zetten we alles weer in beweging met een grote klimaatactie!”, luidt het antwoord.

In de aanloop naar de grote klimaattop in Glasgow willen de betogers de politieke leiders opnieuw interpelleren over hun rol in de klimaatstrijd. Volgens de klimaatactivisten bevinden we ons op een kantelpunt waarbij alles bij het oude gelaten wordt, of waarbij gekozen wordt voor een wereld die “solidair, duurzaam en eerlijk” is. Nu het einde van de coronacrisis stilaan in zicht is, eisen ze dat politici hun gemaakte beloftes omzetten in daden.

Hoe de klimaatactie er precies zal uitzien, hangt af van de coronamaatregelen die op dat moment van kracht zijn. Deze kan de vorm aannemen van een grote mars doorheen Brussel, maar het kan ook gaan om meerdere lokale acties.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Klimaatjongeren plannen nieuwe actie op 10 oktober”

  1. Het klimaat IS al veranderd. Om te strijden tegen klimaatverandering is het te laat. Laten we liever geld en energie steken in het leefbaar maken van de gewijzigde toestanden. Klimaatverandering terugdraaien wordt een proces van zeer lange duur, misschien zelfs eeuwen. Ondertussen moeten we zorgen voor wonen en leven in extremere omstandigheden. Jonge klimaatbetogers, steek de handen uit de mouwen en studeer! De wereld heeft meer behoefte aan goed opgeleide werkende handen dan aan betogende spijbelaars.

Plaats een reactie

Delen