(Wikimedia)

(Wikimedia)

Uncategorized

Man gearresteerd voor aanval op priester in Edinburgh

Sonja Dahlmans

Een 31-jarige man, James Irvin, is gearresteerd voor een aanval op een priester in de Sint Maria Kathedraal in Edinburgh. Irvin wordt ook vastgehouden voor een tweede aanval op 26 juli.

De priester, de 35-jarige Jamie McMorrin, was alleen in de kerk voor het ochtendgebed toen de aanvaller binnenkwam. Hij vroeg McMorrin of hij een priester was. Toen het slachtoffer dit bevestigde, werd hij aangevallen met een kapotgeslagen fles. Er volgde een achtervolging en de priester kon zich verweren en bleef ongedeerd.

De aanval gebeurde slechts twee dagen na een brand in een andere kerk in Schotland, de Sint Simon kerk in Glasgow. De kerk uit 1858 ging in de nacht van 28 juli, rond kwart voor drie, in vlammen op. De Sint Simon kerk was een rooms-katholieke kerk die voornamelijk door Polen bezocht werd. De politie onderzoekt nog hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Al eerder, in mei dit jaar, vierden Glasgow Rangers supporters de overwinning van de landstitel met diverse aanvallen op katholieke kerken tijdens de mis. Nog in februari van dit jaar werd de auto van een priester in Glasgow vernield vlakbij de parochie.

De Kerk van Schotland heeft, net als die in andere delen van het Verenigd Koninkrijk, een stappenplan gemaakt over hoe te handelen bij aanslagen op kerken. Volgens de kerkelijke autoriteit zijn de meeste gevallen van brand in de kerken opzettelijk aangestoken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

1 gedachte over “Man gearresteerd voor aanval op priester in Edinburgh”

Plaats een reactie

Delen