Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Binnenland politiek

Man met stoffen mondmasker met logo Vlaams Belang geweigerd aan vaccinatiecentrum Herzele

Simon Segers

In de Oost-Vlaamse gemeente Herzele werd dinsdag een bezoeker de toegang tot het vaccinatiecentrum geweigerd omdat hij een stoffen mondmasker van Vlaams Belang droeg. De man kreeg te horen dat het niets te maken had met politieke voorkeur, hoewel de oproepingsbrief van het Vlaamse Agentschap voor Zorg & Gezondheld duidelijk vermeldt dat het dragen van stoffen mondmasker toegelaten is.

Een halfuur na het voorval werd de betrokkene, Freddy Van Liedekerke, reeds opgebeld door de secretaresse van burgemeester Johan Van Tittelboom (Open Vld). Zij verzekerde de man dat er geen sprake was van politieke motivatie om hem de toegang te weigeren. De maatregel zou preventief zijn genomen om het besmettingsrisico te beperken. Enkele uren later kreeg Van Liedekerke een mail met de mededeling dat zijn afspraak was geannuleerd, zonder uitleg over de beweegredenen achter deze beslissing.

De man wil graag uitleg over het voorval van de betrokken instanties. “Desnoods dien ik klacht in bij het Agentschap Binnenlands Bestuur en de gouverneur van Oost-Vlaanderen”, aldus Van Liedekerke. Carina Van Cauter, de gouverneur in kwestie, is de echtgenote van burgemeester Van Tittelboom.

“Niet politiek gemotiveerd”

Onze redactie nam contact op met burgemeester Van Tittelboom. Hij zegt dat Van Liederkerke niet geweigerd werd omwille van het logo van Vlaams Belang op zijn mondmasker. “De man in kwestie heeft zich aangemeld bij het vaccinatiecentrum en de steward heeft hem gevraagd om zijn stoffen masker te wisselen voor een chirurgisch masker.” Van Tittelboom bevestigt dat de Vlaamse overheid inderdaad toestaat om zich aan te melden met een stoffen masker, maar dat het vaccinatiecentrum in Herzele steeds een chirurgisch masker heeft vereist. Dit masker wordt in dit geval ook gratis beschikbaar gesteld. “De man weigerde dit en is boos weggelopen. Hij is niet geweigerd, we hebben hem verzocht de regels te volgen. De steward heeft mij ook bevestigd dat hij het logo van Vlaams Belang niet heeft gezien.”

De burgemeester liet ook weten dat de mail die Van Liederkerke achteraf ontvangen heeft een standaardmail was, die gestuurd wordt na iedere afwezigheid op een vaccinatieafspraak. Ook het telefoontje van de secretaresse is standaardprocedure wanneer iemand een afspraak mist.

“Wel politiek gemotiveerd”

Ook Van Liederkerke was bereikbaar voor commentaar. Hij houdt vol dat hem de toegang werd ontzegd omwille van het Vlaams Belang-logo op zijn masker. Het was volgens hem wel degelijk een politiek gemotiveerde beslissing. “Op mijn oproepingsbrief staat klaar en duidelijk: stoffen of chirurgisch mondmasker. Tijdens mijn eerste vaccinatie waren er nog personen aanwezig in de wachtzaal met een stoffen masker.” Toen Van Liedekerke langsging voor zijn tweede inenting weigerde hij het chirurgisch masker dat hem aangeboden werd. Hij argumenteerde dat hij in overeenstemming was met de regels zoals die gespecifiëerd staan in de oproepingsbrief. Ook wanneer hij opgebeld werd stelde hij dat hij zijn masker niet zal wisselen en dus ook niet zal terugkeren. “Zij zijn verantwoordelijk voor het feit dat ik mijn tweede prik niet kan ontvangen”, aldus Van Liedekerke.

“Heiliger dan de paus”

“Ik krijg veel vragen en opmerkingen binnen van bezorgde en misnoegde burgers over de vaccinatiestrategie, de betrouwbaarheid van de vaccins en testen maar zeer zeker ook het naar “vaccinatiedwang” toe neigende coronapaspoort. Globaal gezien zijn burgers wel eerder tevreden over de dienstverlening zelf in de vaccinatiecentra”, zegt Oost-Vlaams Federaal Volksvertegenwoordiger Pieter De Spiegeleer (Vlaams Belang). “Maar dit incident is toch wel opmerkelijk te noemen. Ofwel is dit een zoveelste dieptepunt in het kader van het cordon sanitaire, ofwel wil men in het Herzeelse vaccinatiecentrum heiliger zijn dan de paus, de laatste morzel liberalisme naar de geschiedenisboeken spuiten, en de opgelegde richtlijnen van het Agentschap voor Zorg en Gezondheid aan de spreekwoordelijke laars lappen. Hoe dan ook, een triest voorval in een lange periode waar van onze burgers veel gevraagd en geëist wordt”, besluit De Spiegeleer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

21 gedachten over “Man met stoffen mondmasker met logo Vlaams Belang geweigerd aan vaccinatiecentrum Herzele”

  1. Dan zullen die virussen toch niet zo extreem gevaarlijk zijn! Of is in hun ogen VB gevaarlijker dan het virus waar je amper dood van gaat, zelfs amper ziek! Virussen komen virussen gaan, alleen VB blijft bestaan! Vld onder de kiesdrempel en ze kunnen een nieuw partijtje oprichten, onder de naam : ddb

  2. Speciaal voor u zal ik vragen een ‘experimentele gentherapie’ toe te dienen. Voor de rest van de bevolking een getest op 10 duizenden proefpersonen , mRNA-vaccin (let op de R en niet D)

  3. zelfs moest VB 40% halen dan steken ze die nog in het cordon !!! alleen als ze de volle meerderheid halen in Vlaanderen zullen ze moeten stoppen met pesten . Maar 50% utopie

  4. Liesje, ik zou toch maar voorzichtig zijn met uw uitspraken. Het ‘vaccin’ zit nog maar in zen derde stadium. Het vierde, definitief, zou nog moeten komen. Het vel van de beer… . Er kan nog veel weinig of goeds bovenkomen. Laat ieder toch zen vrije keus.

  5. Juist Rossia! Die vliegen daarop met hun haar recht en slepen Van Tittelboom en Co voor de rechtbank gegarandeerd!( ook lol ).
    Tja blauwen beseffen maar al te goed aan wie ze hun stemmen verliezen en dat doet pijn he
    Aan dhr Van Liederkerke :volgende keer een masker zoals Bouchez op zetten en ge krijgt gegarandeerd 10 spuiten!!

  6. Niet voor het een of ’t ander, maar ik heb me 2 keer in vaccinatiece trim ZORA aangeboden met een neutraal stoffen masker en men vroeg me ook direct om het te vervangen door een chirurgisch wegwerp exemplaar van henzelf. Ga je op consultatie in een ziekenhuis is dat idem. Met je eigen stoffen masker kom je er niet in, je krijgt ter plekke een exemplaar van het ziekenhuis. Dus dit keer geen politieke kant aan de zaak. Beetje wantrouwen mag, maar je altijd in een slachtofferrol wentelen komt een beetje BLM over vind ik.

  7. Gewoon vaccinatie weigeren is het beste, zowel voor je gezondheid als de anderen. Alleen natuurlijke imuniteit bescchhermd je tegen de volgende versie, levenslang. Dit is bewezen en geen pietpraat. Zie studie van Israel over een test met gevacineerden, niet gevaccineerden en in beide gevallen mensen die Covid hhebben gehhad en niet hebben gehad. Dit was het resultaat :
    Gevacinneerd en Covid -19 gehad = ongevaccineerd en Covid -19 : geen enkel verschil voor het delta virus even goed beschermd.
    Gevacineerd en geen covid gehad = ongevaccineerd en geen covid :geen enkel verschil voor het delta virus in besmetting en graad of overlijdings percentage.
    ongevaccineerd en juiste behandeling (Chloroquine of invermectine of acetylcisteine ): genezen op 5 dagen zonder bijwerkingen.
    Hier in België ziet men nu het effect dat 70% wel Covid heeft gehad en men heeft nu groepsimmuniteit ONDANKS alle vaccinaties.

Plaats een reactie

Delen