Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Uncategorized

Marc Van Ranst: “Versoepelingen kunnen nog teruggedraaid worden”

/

De aangekondigde versoepelingen zijn nog niet doorgevoerd, maar viroloog Marc Van Ranst waarschuwt al voor het terugdraaien ervan. Hij verwijst naar Israël, waar het aantal ziekenhuisopnames opnieuw piekt ondanks het hoge aantal vaccinaties.

Binnenkort een nieuwe reeks grote versoepelingen in Vlaanderen. Zo zal er geen verplicht sluitingsuur meer zijn voor horeca, mag er weer gedanst worden op trouwfeesten, zijn er geen beperkingen meer op bezoek in een privéwoning en zullen op 1 oktober ook de discotheken weer mogen heropenen. Anderhalf jaar nadat ze verplicht de deuren moesten sluiten.

Maar nog voor die versoepelingen van kracht zijn (voor de meeste versoepelingen vanaf 1 september) wil viroloog Marc Van Ranst de feeststemming al temperen. Hij stelt bij Radio 1 dat het mogelijk is dat de versoepelingen nog worden teruggedraaid.

“Zeg nooit nooit”, aldus Van Ranst, die een vergelijking maakt met de situatie in Israël waar net als in Vlaanderen een hoge vaccinatiegraad is. Ook daar neemt het aantal ziekenhuisopnames opnieuw fors toe, ondanks die hoge vaccinatiegraad. Daar wordt gepraat over het terugschroeven van de gegeven vrijheid, wat eerder ook al in Nederland gebeurde toen de discotheken na amper een week openen opnieuw moesten sluiten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




32 gedachten over “Marc Van Ranst: “Versoepelingen kunnen nog teruggedraaid worden””

  1. Als de besmettingen toenemen ondanks de hoge vaccinatiegraad, kun je als logisch denkend mens toch maar 2 opties weerhouden : ofwel werken de vaccinaties helemaal niet, of ze zijn de bron van de besmettingen.

  2. Dus van ranzig slaat mea culpa door de vergelijking met een ander land te geven waar de vaccinaties blijkbaar niet werken?
    Moest ik niet beter weten, het zou getuigen van toch een greintje verstand…

  3. De vaccinaties werken wel. Weliswaar heel weinig en heel beperkt in de tijd. Bovendien zijn er heel wat nadelen, gekende en ongekende. De risico’s zijn groter dan de baten vandaar dat de vaccinaties best onmiddellijk worden stopgezet. Wat niet zal gebeuren omdat het geld van Big Pharma belangrijker is dan de volksgezondheid.

  4. Wellicht denkt een ‘logisch denkend mens’ met beetje kennis van virologie daar anders over.
    Vertraagd effect/ mutaties / weigering vaccinatie door bepaalde groep Brusselaars . Als het zo makkelijk was, was iedereen viroloog

  5. Vermits die ‘vaccins’ wat anders beogen werken ze uiteraard niet tegen de griep genaamd corona. We weten het nog niet wat maar in de herfst zullen we het resultaat zien en volgens de echte niet omgekocht virologen en wetenschappers zal het heftig worden….

  6. Cijfers van de overheid kunnen interpreteren: zegt iemand die het normaal vindt dat meisjes van 14 sterven bij een bevalling: ander land, hun cultuur. Het blijft echter een open vraag of MVR nu links politicus dan wel viroloog is. Aan zijn comments zou ik zeggen politicus want echte virologen adviseren of deadviseren het dragen van mondmaskers niet in functie van de beschikbare stock van de overheid.

  7. Meiske toch, begrijpend lezen is echt uw sterkste kant niet hé. We willen dat die leugenaar dat zelf in de media onthult zodat de naïevelingen eindelijk is doorkrijgen dat ze belogen en bedrogen zijn.

  8. “Versoepelingen kunnen nog teruggedraaid worden” De natte droom van Van Ranst.
    Zoals ik hier meermaals schreef: geen enkel virus dat ooit de kop opstak is nog verdwenen, en we zullen moeten leren leven met het virus.
    Zolang …logen, ..ticussen, …isten en andere tisten, samen met wereldwijd regerende politici dat niet willen inzien kunnengaan ze naar eigen goeddunken de boel (onetrecht) platleggen en op slot draaien.

  9. Pas maar op, Big Brother leest hier mee.
    Maar, wat zegt hij eigenlijk dat niet klopt? Er kan een nieuwe golf komen waardoor de maatregelen terug moeten verstrengd worden. Dat is toch logisch?

  10. Hij zegt dat alleen maar om weer in de kijker te lopen na zijn onderduiken uit panische angst. Hij die niets anders gedaan heeft dan angst zaaien en nu terug is van weg geweest.

  11. Zijn dan de topwetenschappers(zelfs Vlaamse) dan allemaal dommerikken? Zowel Van Ranst als Vandamme zijn schatplichtig aan Gates. Van de anderen weet ik niet, want onze vivaldisten willen de lijst niet vrijgeven

Plaats een reactie

Delen