Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Meer dan twee derde Vlaamse 12- tot 17- jarigen kregen al eerste prik

Wijnand Meeus

Al 66,87 procent van de Vlaamse jongeren tussen 12 en 17 jaar oud heeft zich voor een eerste maal laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat betekent in totaal 294.000 jongeren onder de 18 jaar. Indien al deze tieners zich ook een tweede maal laten vaccineren dan zal hetzelfde aantal volledig gevaccineerd zijn voor de start van het nieuwe schooljaar.

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) is enorm tevreden en spreekt van een groot succes. De minderjarigen gaan met hun hoge vaccinatiebereidheid de andere leeftijdsgroepen achterna: in elke andere groep is nu minstens 80 procent gevaccineerd. Bedoeling is om iedereen die minstens 12 jaar is of nog 12 wordt vóór 31 augustus, uit te nodigen voor vaccinatie, en dat is ondertussen zo goed als overal gebeurd.

Voorlopig krijgen de minderjarigen enkel het Pfizer-vaccin, en speciaal voor hen werd de tussentijd tussen beide prikken ingekort naar drie weken. Zo kunnen ze volledig gevaccineerd aan het nieuwe schooljaar beginnen. Voorlopig is nog maar 12,5 procent van de minderjarigen volledig gevaccineerd. Deze week alleen al staan echter 238.000 tweede prikken gepland in Vlaanderen, waarvan een groot deel bij de tieners.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

11 gedachten over “Meer dan twee derde Vlaamse 12- tot 17- jarigen kregen al eerste prik”

  1. Ziekelijk gestoord, om van kinderen die totaal geen risico ondervinden experimentele proefkonijnen te maken. Hier is maar één doelstelling, kassakassa en niks anders. Men zou is moeten uitvogelen welke politici en (nep) virulogen aandelen hebben in de pharma. Ik denk dat er dan weer wat schaapjes wakker worden.

  2. Inderdaad echt ziekelijk en de bevolking wordt tegen elkaar opgezet, als het zo verder gaat zullen de gevaccineerden de niet-gevaccineerden gaan aangeven bij de overheid. De praktijken van Lening en Stalin hebben terug hun intrede gedaan, met communist Frank Vandenbroucke op kop. Wij worden – zoals beschreven in het boek “De Fluisteraars” (Leven onder Stalin) van Orlando Figes – burgers in een maatschappij waarin we alleen thuis nog durven te praten over de nadelen van de experimentele vaccins. Wij geven al onze waardigheid en vrijheid van meningsuiting op door ons te laten vaccineren, om toch maar op reis te kunnen gaan of op restaurant, café of naar een concert. Nu al blijkt dat gevaccineerden het virus ook nog kunnen krijgen en eveneens overdragen. Dus de derde, vierde en misschien vijfde vaccinatie komt eraan !

Plaats een reactie

Delen