De Belgian Cats - Afbeelding: Shutterstock

De Belgian Cats - Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Ophef na uitspraken Sporza commentatoren over vrouwelijke basketbalploeg

Niels Geerinck

Op het social media platform Twitter is er deze avond ophef ontstaan. Tijdens de livestream van Sporza was te horen hoe de commentatoren grapjes maakten over de geaardheid van de Belgian Cats. De VRT liet in een persmededeling al weten dat ze afstand nemen van de uitspraken.

De Belgian Cats kwamen vandaag opnieuw in België aan na hun deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo. De uitspraken werden gedaan tijdens een moment dat de commentatoren dachten dat de livestream “off air” was. Tijdens het gesprek maken ze grapjes over de geaardheid van enkele van de speelsters. Zo omschrijven ze sommige vrouwen als “een kolos” en “zij is het mannetje”.

Het fragment ging gretig rond op Twitter alwaar er met veel verontwaardiging op de uitspraken gereageerd werd. Ook de Belgian Cats uitte hun ongenoegen over de uitlatingen.

De VRT kwam al snel met een officiële reactie waarin ze uitdrukkelijk afstand doen van de uitspraken van Eddy Demarez. Demarez werd op non-actief gezet en zal dus voor enige tijd geen commentaar meer leveren. “Bij uitzending van de huldiging van de teruggekeerde Olympische medaillewinnaars, vanmiddag via het FacebookLive-kanaal van Sporza, heeft sportjournalist Eddy Demarez zich ongepast uitgelaten over de Belgian Cats. Het videokanaal bleef open staan en ook al was Eddy buiten beeld, toch was de ongepaste commentaar duidelijk te horen. Sporza en de VRT nemen afstand van deze gang van zaken.”, aldus de VRT.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

35 gedachten over “Ophef na uitspraken Sporza commentatoren over vrouwelijke basketbalploeg”

  1. Geen afstand nemen, maar in het kader van de politieke correctheid: onmiddellijk ontslag! Moest het iemand van VB of NVA zijn die nog maar een vaag afkooksel van deze opmerkingen maakte, het “Belgisch kot” was te klein, misschien keerde de koning zelfs terug uit verlof van zijn door de Vlaamse belastingbetaler gerenoveerde villa, om orde op zaken te stellen…maar de VRT “neemt afstand”. Hoe politiek corrupt kan ons land…onze regio zijn?

  2. Djeezes😕😔😏. In wat voor tijden zijn wij toch aanbeland: cancelcultuur, extreme politieke correctheid, sektaire identiteitsvorming en aansturen van gelegitimeerd racisme door Woke-activisten, cultuurmarxisme… Wat is er nu mis met het gokken naar de geaardheid van iemand? Behalve dan misschien als je LGTB.. . bent en je jezelf daar niet mee kan verzoenen. En sinds wanneer is kolos een scheldwoord geworden🤔😢?

  3. Ik ben niet voor het woke gedoe maar doe ff normaal en laat deze dames in hun waarde! Ze hebben het al moeilijk genoeg nu de man vind dat hij het recht heeft om vrouw te zijn. Sporza zoude ze samen met VRT en canvas moeten verbieden !

  4. Deze opmerkingen zijn totaal overbodig en niets terzake doend. Wat de dames van de ploeg ook zijn, het gaat hier over een zeer verdienstelijk team van basketbalspeelsters. In de sport gaat het om de prestatie, individueel of in team. Dergelijke denigrerende opmerkingen zijn niet te verantwoorden en vereisen een passende sanctie. Er zijn er al voor minder gesanctioneerd maar blijkbaar mag er bij de VRT en in de media meer dan voor gelijk wie van een ander gedacht.

  5. Arme Demarez…
    Grapjes zijn – los ervan of ze de waarheid, de realiteit zijn of niet – in het progressieve VRT-land strikt verboden.
    Het maakt me echt niets uit wie welke geaardheid heeft. Ik ben 100 procent hetero, mijn kinesist 100 procent homo…en???.. We laten elkaar met rust 🙂 EN met wederzijds respekt…hij is bewust getrouwd met een man (wat ik me niet voorstellen kan, noch begrijpen kan…maar hij denkt waarschijnlijk hetzelfde over mij), ik even bewust met een vrouw…
    Maar wanneer ik zie hoe dan gereageerd wordt vanuit de politiek “”””correcte”””” (bewust meerdere aanhalingstekens) hoek, dan wordt het me slecht…
    Waarde Jef Elbers, ook jij bent (politiek) het slachtoffer van de links-progressieve waanzin; niets mag nog, niets kan nog, alles is verboden en totaal onaanvaardbaar, tenzij het uit (s)linkse hoek komt…dan is het veel-meer-beter-dan-extreem-correct-en-goed… (PS je/onze partij mocht wat meer kl… aan zijn lijf gehad hebben om voet bij stuk te houden)
    Mijn goede en veel te vroeg overleden vriend Geert W zou gezegd hebben: “Bweuk”…

  6. Iemand als Demarez zou toch moeten weten dat je in de buurt van camera’s en andere apparatuur moet uitzien wat je zegt en doet, ook al denk je dat het veilig is. Dat de poco’s van plotse verontwaardiging een half uur hun adem inhouden (was’t maar waar 🙂 kunt ge verwachten. Gelukkig dat die uitspraken niet gedaan werden door een VB- of NVA-r of de ramp werd nog erger dan covid of Pepinster.

  7. Ze worden graag in de kijker gezet de leden van de heilige LGTB groep..Maar als er een grapje of onschuldige opmerking wordt gemaakt dan wordt duidelijk dat ze lange tenen hebben.Van de politiek correcte clan en de woke aanhangers is dat al lang geweten…Niks van aantrekken Mr Demarez;een onschuldige opmerking moet nog kunnen!!

  8. Bart De Pauw werd, op vermoedens, samen met zijn bedrijf én werknemers door de VRT zonder pardon aan de kant gezet. Nu dat het over hun eigen misselijkmakende soort gaat is er van ontslag geen sprake. In hun reaktie hebben ze het zelfs kameraadschappelijk over “Eddy”. Moet je niet vragen welke morele ingesteldheid ze daar hebben, bij de woke voorvechters van de VRT.

  9. Beste meneer Marginet (gewezen lid van de raad van beheer van de BRT), dat waren geen grapjes maar laag bij de grondse, platte, vulgaire oprispingen van een type dat zich naar buiten uit beschaafd voordoet. En heeft niks te maken met wat u allemaal meent te moeten aanhalen.

  10. buiten het feit dat de cats wel wat meer respect verdienen toont dit weer aan hoe de regels, en de gevolgen voor het overtreden van de waanzinnige woke-wetgeving variëren naargelang de politieke geaardheid van de overtreders.

  11. Dit stemt me blij. Het geeft aan dat er achter de schermen van de VRT heel anders gedacht wordt dan het “politiek correcte” denken dat men daar dagelijks door onze strot wil rammen. Jammer voor Eddy Demarez. Veel succes gewenst in deze (voor u) moeilijke periode Eddy.

  12. Peter vdVeire en co die lopen daar ook toch nog rond op het linkse vrt scherm, ah maar die hebben niks gezgd over iemand anders hé, dan mag je aanblijven natuurlijk…De Vrt is zo rot als een peer

  13. Dag Guido
    Ik denk dat menig man hier al seksistische berichtjes heeft ontvangen of gedeeld.
    Als dat privé gebeurd, dan is dat een vorm van vrije meningsuiting. Dat is denk ik geen probleem.
    Die mannen hebben volgens mij nooit de bedoeling gehad die dames kwaad te doen of zo.
    Een beetje relativeren zou menig mens geen kwaad doen.
    De meeste mensen die hier zwaar commentaar leveren, zijn volgens mij in hetzelfde bedje ziek.

  14. Als die mensen onder elkaar vunzige dingen willen zeggen, dan is dat tussen die twee.
    Als andere mensen volgens andere mensen vunzige dingen doen, dan moet je ook verdraagzaam zijn.
    Dat hun gesprek per ongeluk live gaat, dat is schaamtelijk. Als een koppel vuile maniertjes filmt, en dat per ongeluk delen, dan is dat ook schaamtelijk…
    Is dat dan aan het grote publiek om hen voor die stommiteit, aan de schandpaal te plaatsen?
    Ik ben er zeker van dat je ook wel eens iets onbetamelijk hebt gezegd. Hopelijk wordt je daar nooit op betrapt….

  15. Het is dat linkse woke politiek correcte volkje dat steeds met de vinger gereed staat om anders denkenden te kapitelen en terecht te wijzen , en hun aanhangers die nu verontwaardigt zijn, zijn gewoon hypocriet want het zijn er allemaal van dat kaliber en heel de vrt is gewoon een geld verslindende machine bevolkt door lieden die in de hand spuwen van deze die hun voed en denken moreel boven de anderen te staan !!!

  16. je slaat de nagel op de kop.Ze maken meer tamtam van die somaliër met zijn médaille dan van een blanke Vlaming die goud heeft gewonnen.Bij de vrt moet je gekleurd,lhbtq,en vooral een rood groene partij kaart hebben.Men kan toch niet zeggen dat het mooie vrouwen zijn,1m95 groot of 100 kg wegen,dat zijn inderdaad kolossen en een boer die zo een stier heeft vindt dat een prachtig beest.Als je desutter ,groene kweet niet wat in de regering ,op de vrt ziet dan kun je toch niet zeggen dat dit stuk vlees een mooie vrouw is,vergelijk haar eens met Ann De Batselier,en die is ook 60 jaar.

  17. ’t Is toch maar een grapje! In wat voor een verbodsmaatschappij zijn wij terecht gekomen? Scheldwoorden zijn grappig en doen er niet toe. Ze bewijzen niets en zijn geen argumenten. Maar alleen toegelaten zijn waarschijnlijk pensionaatsmoppen en grapjes voor kleine kindjes. Ik weiger een zuurpruim te worden en vertel graag een gore mop. Toegegeven, niet op een TV-zender, maar dat was een accidentje. Of niet soms?

Plaats een reactie

Delen